Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του Δήμου Ζίτσας

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός του Δήμου Ζίτσας

Η θετική πορεία που διανύει ο Δήμος Ζίτσας παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία καθώς και η σταθερή προσήλωση της Δημοτικής Αρχής στους στόχους της για χρηστή διαχείριση προς όφελος των πολιτών, αναδείχθηκαν στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (29/11/2022) για την έγκριση των Οικονομικών καταστάσεων του 2021.

Στη συνεδρίαση το Σώμα ενέκρινε τον  ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης του οικ. έτους 2021 κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των συμβούλων των  παρατάξεων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, από την αντιπολίτευση θετικά ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης   “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” με εξαίρεση τον Σπύρο Πάικα ο οποίος δήλωσε «παρών», ενώ τη θετική του ψήφο έδωσε και ο επικεφαλής της παράταξης  “Αλλαγή Τώρα Δήμος Ζίτσας για Όλους”  Γεώργιος Ζιάκκας. Κατά ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  της  “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Τζίμας και Γεώργιος Μπαλντούμας.

Στους στόχους και τις προτεραιότητες που τέθηκαν αναφέρθηκε στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάμπρου λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Από την αρχή της θητείας μας καταστήσαμε σαφείς τους στόχους μας, τις προτεραιότητες και την ιεράρχησή τους και συνεχίζουμε να λειτουργούμε με γνώμονα πάντα τον πολίτη  και το καλό του Δήμου. Από τον παρόντα ισολογισμό, τις οικονομικές καταστάσεις και την έκθεση διαχείρισης θα αντιληφθείτε ότι ενεργούμε με βάση αυτή τη στοχοθέτηση. Ο Δήμος μας στα χρόνια της υγειονομικής κρίσης αποδείχθηκε πειθαρχημένος και οι ενέργειές μας τον κατέστησαν ασφαλή. Λάβαμε αποφάσεις προς όφελος των πολιτών και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την ολοκλήρωση έργων που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών».     

Κλείνοντας ο κ. Λάμπρου κατέστησε σαφές πως «τα όποια θετικά αποτελέσματα αποτελούν έργο συλλογικής προσπάθειας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τα στελέχη και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου για την προσπάθεια που καταβάλουν.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...