Τετάρτη , 28 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΠΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργάνωσε στις 10 Μαρτίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες σε Θέσεις Ευθύνης για την Αντιμετώπιση των Επιπτώσεων της Πανδημίας στα ζητήματα Βίας κατά των Γυναικών, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η Γενική Γραμματέας Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, κα Φωτεινή Βρύνα, η Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, κα Γιούλα Μητροκώστα. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στον πολύτιμο ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, αλλά και στο έργο της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου.

Οι θεματικές ενότητες που αναλύθηκαν επικεντρώθηκαν στην αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών, την άνοδο των ποσοστών ανεργίας των γυναικών και εν γένει την ανάσχεση της προώθησης των θεμάτων ισότητας, λόγω της πανδημίας.

Οι εισηγητές από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ιωαννίνων, κα Ευαγγελία Πανάγου και του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, Υ/Α Πασχάλης Παπανικολάου, ανέλυσαν το φαινόμενο της βίας και παρουσίασαν τις δυνατότητες αρωγής στα θύματα βίας, που υπάρχουν.

Ο κος Κυριάκος Λαμπρούσης, δικηγόρος και μέλος της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, μίλησε για την ποσόστωση των γυναικών και τη συμμετοχή των γυναικών στις εκλογές και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η κα Ασημούλα Θανασιά, ελεύθερη επαγγελματίας και μέλος της ΠΕΠΙΣ, ανέλυσε τα θέματα επιχειρηματικότητας των γυναικών και των προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Η κα Ευγενία Μπράτη, νομικός και γραμματέας της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου, μίλησε για τον ρόλο των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και τη δυσκολία προώθησης των θεμάτων ισότητας στο περιβάλλον της πανδημίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, καταθέτοντας την άποψή τους, εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου και Κρήτης, Δήμων της Περιφέρειας Ηπείρου, Φορέων και Οργανισμών από όλη την επικράτεια.

H Διαδικτυακή Εκδήλωση της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου παραμένει διαθέσιμη για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν στον εξής σύνδεσμο: https://youtu.be/_N7SPCPoBdc

Δείτε Επίσης

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Μπιζανομάχων από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την Πρωτομαγιά

Κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιήσουν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα Σωματεία του το Σάββατο 1 ...