Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΜΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΜΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στην Εισαγγελία προσέφυγε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου», Γιώργος Πρέντζας, ζητώντας την έκδοση Εισαγγελικής Παραγγελίας για την κατάθεση των εγγράφων που εδώ και δύο (2) μήνες αρνείται, σύμφωνα πάντα με τη ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου, να χορηγήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, τα οποία αφορούν στην πορεία υλοποίησης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Από τις 14 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε ουσιώδη έγγραφα για την πορεία υλοποίησης του έργου, ακολούθησαν προφορικές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις, όπως επίσης και δεύτερη γραπτή αίτηση εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου από την πλευρά της, «με παρελκυστική μέθοδο και ευτελείς δικαιολογίες για υπαλλήλους που δεν προσκομίζουν έγγραφα για τυπικά ζητήματα, δεν χορήγησε ούτε «μισή σελίδα» από τα πρακτικά της κοινής επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης, καμία από τις 12 συμβάσεις των υποέργων που περιγράφονται και κανένα απολύτως στοιχείο για να δικαιολογήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου, όπου σημειώνεται επίσης ότι «…η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφηκε το 2015, και, ενώ κανένα έργο δεν έχει διάρκεια υλοποίησης μεγαλύτερη των 18 μηνών, εντούτοις, 6 χρόνια μετά, ο ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη… αγνοείται και μαζί του οποιαδήποτε απόφαση για την πορεία του».

«Η γενικευμένη προσπάθεια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής, να αφήσει το λαό στα σκοτάδια για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στη ζωή και το εισόδημά του, από τη διαχείριση της πανδημίας μέχρι ένα έργο που θα μπορούσε να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως οι ΣΜΑ, έχει στόχο να κρύψει τους πραγματικούς ενόχους, ώστε να στοιχίζεται ο λαός πίσω από ψεύτικα διλήμματα. Στην προκειμένη περίπτωση πασχίζουν να θολώσουν την κατάσταση για να συνεχίζουν τα παζάρια που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με τους Δήμους και το ΦΟΔΣΑ.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του θέματος και στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής, που αναγκάζεται να συγκαλέσει η Περιφερειακή Αρχή, μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...