Κυριακή , 22 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Φάη με τίτλο “Θρύλοι”

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Φάη με τίτλο “Θρύλοι”

Από: Χάρης Δάφλος–

Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 στην Γλυφάδα, στην  αίθουσα Mueru, στο Ξενοδοχείο Congo Palace θα λάβει χώρα η έκθεση έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Φάη με τίτλο “Θρύλοι”, θρύλοι της αρχαίας ιστορίας και της μυθολογίας, πρόσωπα, πλάσματα φανταστικά αλλά και θρύλοι της παγκόσμιας σύγχρονης ναυτιλίας, πλοία εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα διηγούνται την δική τους μοναδική ιστορία στους επισκέπτες μέσα από τριάντα μοναδικά έργα ζωγραφικής.

 Ο νέος, αυτοδίδακτος καλλιτέχνης από την πόλη των Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει πολλά  πρωτοποριακά έργα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται στο πάθος του για την  Τέχνη αλλά και την καταγραφή της Ιστορίας, στην διεξοδική μελέτη της ναυτιλίας, της αρχαιοελληνικής και ρωμαϊκής γραμματείας, ( TLG – TLL ) στη μελέτη μελανόμορφων και ερυθρόμορφων αγγείων, προτομών, γλυπτών, επιτύμβιων στηλών και νομίσματων που σώζονται μέχρι σήμερα.

 Σπουδαίοι στρατηλάτες, ήρωες, θεοί και μυθικά πλάσματα από τα χρονικά της Τροίας μέχρι και το τέλος της ελληνιστικής περιόδου,  ενσαρκώνονται μέσα από  προσωπογραφίες και συνθέσεις με μορφές επιβλητικές, πομπώδεις, με έντονη μυϊκή διάπλαση και αυστηρά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά με δυναμική έκφραση, για να γοητεύσουν τους λάτρεις του Αρχαίου Κόσμου με τρόπο ιδιαίτερο και μοναδικό. Απο την άλλη, πλοία μεγαλοπρεπή πολιτικά και πολεμικά του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα, από όλο τον κόσμο, γνωστά για τις τραγικές ιστορίες που τα συνοδεύουν ή για τα πρωτοποριακά  χαρακτηριστικά που εισήγαγαν στην εποχή τους, αποτυπώνονται σε σκηνές με ένταση σε θάλασσες φουρτουνιασμένες αλλά και σε στιγμές ηρεμίας στα γαλήνια νερά των ποταμών.

 Με υλικά τη σινική μελάνη και τα έγχρωμα μολύβια τα έργα γίνονται άλλοτε αυστηρά  άλλοτε ζωηρά, ανάλογα με την πηγή στην οποία βασίζονται ενώ ποικίλουν στην τεχνική και στις διαστάσεις, οι οποίες είναι από 3×4 εκ. μέχρι και 70×40 εκ. Η ιδιαιτερότητα των εκθέσεων του καλλιτέχνη είναι η συνοδεία όλων των έργων με επεξηγηματικά λευκώματα, στα οποία καταγράφει το θέμα του έργου, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, αλλά και την αντίστοιχη πηγή. Δηλαδή εκθέτει όχι μόνο το αποτέλεσμα της έμπνευσής του αλλά και την εν συντομία πορεία της έρευνάς του. Οι δύο συλλογές θα είναι διαθέσιμες στο κοινό απο τις 11:00 μέχρι και τις 20:00 και τις τρεις μέρες.

Δείτε Επίσης

Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών και των τοπικών προϊόντων στις Βρυξέλλες

Την 1η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών και των τοπικών προϊόντων στις ...