Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας για τις σχολικές καθαρίστριες καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας για τις σχολικές καθαρίστριες καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων προέβη στην ακόλουθη καταγγελία αναφορικά με την έλλειψη σχεδιασμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για τη λήψη Μέτρων Ατομικής Προστασίας, καθώς και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο γραφείο, όπου κλήθηκαν 40 περίπου σχολικές καθαρίστριες, προκειμένου να τους χορηγηθούν οι απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης:

«Είναι επικίνδυνοι! Όλοι στην απεργία!

          Την ίδια μέρα που η δημοτική αρχή, εξαιτίας της πίεσης των εργαζόμενων και των κινητοποιήσεών τους, φρόντισε να γίνουν μαζικά προληπτικά τεστ covid στους εργαζόμενους του εργοταξίου, και απαιτούσε (ορθά) να τηρούνται οι αποστάσεις, λίγο αφού έδωσε και συνέντευξη τύπου για να δείξει πως φρόντισε να γίνουν όλα σωστά, την ίδια ακριβώς μέρα επέλεξε να καλέσει περίπου 40 σχολικές καθαρίστριες στο ίδιο γραφείο για να τους μοιράσει τις βεβαιώσεις μετακίνησης, αγνοώντας οποιαδήποτε υποχρέωση για σταδιακή προσέλευση.

          Από όλες τις κατηγορίες των εργαζόμενων στο Δήμο,  επέλεξε να προκαλέσει συνωστισμό στον κλάδο που έχει ήδη 12 περιπτώσεις που χρειάστηκαν αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού, και μάλιστα για να επιδώσει τη βεβαίωση μετακίνησης που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 2 εβδομάδες που έκλεισαν τα σχολεία και όλα αυτά 10 μέτρα πιο κάτω απ το Δημαρχείο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

          Οι συνάδελφοι είναι αυτές που, ενώ από το Σεπτέμβριο έχουν πιάσει δουλειά, δεν έχουν εξεταστεί ακόμα από το γιατρό εργασίας, δεν υπήρξε ποτέ σχεδιασμός για να πάρουν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και καθεμία έχει ό,τι ΜΑΠ επέλεξε να της αγοράσει ο/η Διευθυντής του σχολείου όπου δούλευε. Δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ πως να καθαρίζουν με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και φυσικά δεν έχουν πάρει ούτε ένα λίτρο γάλα από αυτό που δικαιούνται όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

          Αποδεικνύεται ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας για την υγεία μας είναι θέμα διεκδίκησης και η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό αν δεν αγωνιστούμε.

          Αποδεικνύεται όμως και ο ρόλος της κυβέρνησης που “δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα” όταν 40 εργαζόμενοι, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, συνωστίζονται στο κέντρο της πόλης, ενώ έχει προηγηθεί όργιο καταστολής τη μέρα του Πολυτεχνείου στην πόλη μας και πανελλαδικά δήθεν για να μην προκληθεί συνωστισμός. 

          Ακόμα και να μην υπήρχε το νομοσχέδιο που καταργεί συνδικαλιστικά και εργατικά δικαιώματα αιώνων, η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι φτάνει και περισσεύει για να οργανωθεί ο απεργιακός αγώνας. Για να συμμετέχουμε μαζικά αύριο στην απεργία. 

Την Πέμπτη δείχνουμε τη δύναμή μας. Όλοι στην απεργία

Δείτε Επίσης

Κ.Νικολακόπουλος-Προέχει η δημόσια υγεία και όχι η ατομική μας επιθυμία.Η αριστερά είναι με την ζωή, δεν μπορεί να είναι με τον θάνατο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—–“Στην περίπτωση των μεταδοτικών ασθενειών δεν ισχύει το αυτεξούσιο του σώματος ,όπως αν έχουμε ...