Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Για έναν χρόνο κλειστά τα Πανεπιστήμια», διαμαρτύρονται οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων και καλούν σε νέα κινητοποίηση

«Για έναν χρόνο κλειστά τα Πανεπιστήμια», διαμαρτύρονται οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων και καλούν σε νέα κινητοποίηση

Η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Καλών Τεχνών Ιωαννίνων καλεί σε κινητοποίηση φοιτητών -σε συνέχεια του αγώνα για ανατροπή του νόμου Κεραμέως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- την Πέμπτη 18 Μαρτίου, στις 12:00, μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, τονίζοντας τα εξής:

«Εδώ και αρκετό καιρό βιώνουμε καθημερινά στις γειτονιές και στις πλατείες μας την αστυνομική αυθαιρεσία, βία και καταστολή, με πρόσφατα γεγονότα την πλατεία της Νέας Σμύρνης και την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας ότι αυτά τα γεγονότα θα γίνουν καθημερινότητα και στις σχολές μας. Πόσο μάλλον, όταν ο νόμος Κεραμέως έδωσε το πάτημα στην αστυνομία να μπαίνει αυτεπάγγελτα στις σχολές μας, όπως επιδίωξαν να εισέλθουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή να καταλάβουν τον χώρο του ΑΠΘ, δίχως να αφήνουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους να τον προσέλθουν στον χώρο τους, ώστε να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους ή την έρευνά τους.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η παιδεία, η διδασκαλία και η μάθηση έχουν ανασταλεί, έχουν αντικατασταθεί από αντιεκπαιδευτικές μεθόδους, μη βιώσιμες πρακτικές εκπόνησης έρευνας και την αντικοινωνική τηλεκπαίδευση. Ένα τείχος έχει υψωθεί όχι μόνο μεταξύ εκπαιδευτικού και εκπαιδευομένου, αλλά και μεταξύ όλων των φοιτητών. Η παρακολούθηση της διά ζώσης εκπαίδευσης, η συμμετοχή στο μάθημα και τα γεμάτα αμφιθέατρα, δεν αντικαθίστανται από την οθόνη του υπολογιστή. Ο χώρος των εργαστηρίων είναι χώρος ζύμωσης ιδεών, ταυτότητας και πνεύματος. Καμία οθόνη δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει την εμπειρία της διά ζώσης εκπαίδευσης. Όπως κανένα εφόδιο ορθής έρευνας και πρακτικής δεν παρέχεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Θεωρούμε παράλογο το γεγονός ότι τα εργαστήρια μας είναι κλειστά, όπως επίσης και το ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόθεση από την μεριά της κυβέρνησης να τα ανοίξει με όλα τα υγειονομικά μέτρα που χρειάζονται. Η μόνη πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υποβαθμίσει την παιδεία που λαμβάνουμε με κάθε τρόπο. Με την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, την εγκαθίδρυση αστυνομικού σώματος, τα πειθαρχικά, τη θέσπιση βάσης εισαγωγής και τις διαγραφές συμφοιτητών μας.

Μονόδρομος, λοιπόν, η συνέχιση της παρουσίας μας στον δρόμο και η επανοικειοποίηση των χωρών των Σχολών μας. Άρα:

  • Απαιτούμε την ανατροπή του νόμου Κεραμέως
  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες του ΑΠΘ
  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη Πρυτανείας Ιωαννίνων, ΔΠΘ, Κέντρου Αγώνα Καλών Τεχνών Ναυπλίου, Π.Θ. Λάρισας, Γυάλινου Παντείου»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...