Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Έναρξη λειτουργίας κέντρου πληροφόρησης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο πληροφόρησης «ADRION 5 SENSES», το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου των αναχωρήσεων – αφίξεων του λιμένα της Ηγουμενίτσας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΗΓ στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το κέντρο πληροφόρησης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «ADRION 5 SENSES» και θα παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την τουριστική εμπειρία διαμέσου του συνόλου των αισθήσεών τους.

Μέσω διαδραστικής εφαρμογής, αλλά και έντυπου υλικού, η φιλοσοφία του «ADRION 5 SENSES» προσκαλεί τον επισκέπτη να ξεκλειδώσει τις πέντε αισθήσεις του και να αισθανθεί τον προορισμό.

Το σήμα ADRION αντιπροσωπεύει την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, τα κοινά τους χαρακτηριστικά και τη συνεργασία μεταξύ των 4 χωρών – μελών της Ε.Ε. (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία) και 4 κρατών που γειτνιάζουν με την Ε.Ε. (Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Σερβία), για ένα κοινό και επιτυχημένο μέλλον. Η περιοχή ADRION υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), καθώς και από το Ευρωπαϊκό Διακρατικό Πρόγραμμα ADRION.

Λίγα λόγια για το έργο ADRION 5 SENSES

Το «ADRION 5 SENSES» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 (Βιώσιμη Περιφέρεια) – Ειδικός Στόχος 2.1 (Προώθηση της Βιώσιμης Αξιοποίησης και της Διαφύλαξης της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως Αναπτυξιακών Περιουσιακών Στοιχείων στην Περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου), στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης έργων του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg «ADRION 2014 – 2020».

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η οικοδόμηση και προώθηση του σήματος «ADRION 5 SENSES» στον τουρισμό, ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις των τουριστών. Η  φυσική/πολιτιστική κληρονομιά είναι ένα σημαντικό προϊόν του τουρισμού και επομένως η βιώσιμη αξιοποίηση και αποτελεσματική προώθησή της είναι ενσωματωμένες στη λογική του «ADRION 5 SENSES».

Δείτε Επίσης

Ένα νέο φεστιβάλ, σε ένα υπέροχο χώρο δίπλα στο ποταμό Άραχθο , πολύ κοντά στο Μεγάλο Περιστέρι

Ένα νέο φεστιβάλ έρχεται σε ένα υπέροχο χώρο δίπλα στο ποταμό Άραχθο , πολύ κοντά ...