Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων – Στο Ελεγκτικό ο φάκελος για την επέκταση του βιολογικού

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων – Στο Ελεγκτικό ο φάκελος για την επέκταση του βιολογικού

Την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων καθώς τα κρούσματα στην περιοχή μας είναι καθημερινά επεσήμανε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί καθώς η αύξηση κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει στη λήψη τοπικών μέτρων.

Ανέφερε ότι οι υγειονομικές υποδομές στην περιοχή είναι σε πολύ καλό επίπεδο ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της Μονάδας Λοιμωδών.

Ο δήμαρχος επανέλαβε την έκκληση για λήξη των καταλήψεων στα σχολεία καθώς ο συνωστισμός και η απουσία μέτρων μπορεί να προκαλέσει υγειονομικά προβλήματα.

Έκανε γνωστό ότι ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή από την τεχνική υπηρεσία η οποία θα προβεί στον έλεγχο των σχολείων μετά την λήξη των καταλήψεων και στην αποκατάσταση των ζημιών.

«Δεν καταλόγισα καμία ευθύνη στα παιδιά. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα προβλήματα τους και την αμφισβήτηση. Δεν στοχοποιώ κανέναν. Έκκληση απηύθυνα γιατί η περίοδος που ζούμε είναι δύσκολη και ο κίνδυνος μεγάλος», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Απαντώντας σε αναφορές και σχόλια σχετικά με την ένταξη του έργου «Κέντρο για το Παιδί» ο δήμαρχος τόνισε ότι «δεν πιστεύω στην μητρότητα ή την πατρότητα των έργων. Πιστεύω ότι τα έργα ανήκουν στην πόλη και τους πολίτες».

Τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή βρήκε ένα έργο μπλοκαρισμένο κι ένα κουβάρι προγραμματικών συμβάσεων και φρόντισε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου κατάφερε να το ξεμπλοκάρει και να ολοκληρώσει την διαδικασία ένταξης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θωμά Μπέγκα για τα αντιπλημμυρικά υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και άλλες υπηρεσίες.

Ήδη έχει συζητήσει το θέμα με τον Περιφερειάρχη και έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία.

Ο δήμος από την πλευρά του ολοκληρώνει το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καιρικών φαινομένων το οποίο είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος ο δήμαρχος έκανε γνωστή την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και την δέσμευση ποσού 150 χιλιάδων ευρώ ώστε να ανακατασκευαστεί, να πιστοποιηθεί και να αδειοδοτηθεί η πίστα ποδηλάτου στην Κιάφα.

ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Εκτενή ενημέρωση για τα θέματα της ΔΕΥΑΙ έκανε ο Πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση που έκανε ο κ. Μπαρτζώκας είναι ότι μετά από περιπέτειες επτά ετών ο φάκελος του μεγάλου έργου επέκτασης και εκσυγχρονισμού του βιολογικού εστάλη σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με τον τρόπο αυτό κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο ώστε το έργο, καθοριστικής σημασίας, να πάρει σάρκα και οστά.

Ο κ. Μπαρτζώκας έκανε ακόμη γνωστό ότι επικυρώθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατακύρωση του διαγωνισμού μεταφοράς της λυματολάσπης.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση θα ανοίξει την διαδικασία για την προκήρυξη της θέσης Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαντώντας σε διάφορα θέματα που τέθηκαν ο δήμαρχος τόνισε ότι η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή δεν είναι επαρκής με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά και σύγχυση.

Σχετικά με απολυμάνσεις στα σχολεία όπου μπορεί να υπάρχει θετικό κρούσμα ανέφερε ότι δεν αποφασίζονται από τον Δήμο αλλά γίνεται ότι ακριβώς προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα της κοπής των πλατάνων στην παραλίμνια ζώνη. Το πρόβλημα όπως είπε ο Δήμαρχος έρχεται από το παρελθόν και δεν προέκυψε τους τελευταίους μήνες.

Τους τελευταίους μήνες έγινε πολύ έντονο και το Δασαρχείο ήταν αυτό που πρότεινε την κοπή των δέντρων.

«Η κοπή των δέντρων είναι η μοναδική λύση ώστε να σωθούν τα γειτονικά γιατί αν καθυστερήσουμε κι άλλο θα θρηνήσουμε όλη την παραλίμνια περιοχή «, ανέφερε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι η κοπή των δέντρων είναι κάτι που πληγώνει όλους τους Γιαννιώτες αλλά και τους αποδήμους.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...