Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας ζητά η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ»

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας ζητά η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ»

Με επιστολή της προς τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, την οποία κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ», παράταξη της αντιπολίτευσης του Δήμου Κόνιτσας, ζητά να παρθούν μέτρα για την Κοινότητα Διστράτου.

Στην επιστολή, που υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης, αναφέρονται τα εξής:

«Την Παρασκευή 2/4/2021 ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι από το πρωί του Σαββάτου η Κοινότητα Διστράτου έχει τεθεί σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, δηλαδή σε καθολική καραντίνα, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου κρουσμάτων κορωνοϊού, που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Όπως γνωρίζετε, η Κοινότητα Διστράτου καλύπτεται υγειονομικά από το υποστελεχωμένο πλέον Κέντρο Υγείας Κόνιτσας (η κατάσταση εντάθηκε λόγω και της παρατεταμένης εξάμηνης μετακίνησης ιατρού για υποστήριξη των κλινικών COVID-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων) και από ιδιώτες γιατρούς της Κόνιτσας. Το Δίστρατο βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Κόνιτσα και χρονικά η απόσταση καλύπτεται σε μιάμιση ώρα, λόγω του δύσβατου δρόμου. Τις τελευταίες ημέρες χρειάστηκε να διακομιστούν συμπολίτες μας ασθενείς με το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας από το Δίστρατο στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, γεγονός που άφησε ακάλυπτη από ασθενοφόρο ολόκληρη την περιοχή της Κόνιτσας για πέντε με έξι ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η διακομιδή και η απαραίτητη απολύμανση.

Για να μη θρηνήσουμε από αμέλεια ή ελλιπή σχεδιασμό ανθρώπινες ζωές, παρακαλούμε όπως άμεσα μεριμνήσετε για:

α) Την άμεση επιστροφή στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας του ιατρικού προσωπικού που έχει μετακινηθεί και την ενίσχυσή του με επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να υπάρχει καθημερινή παρουσία γιατρού στο Δίστρατο, ειδικά για τις επόμενες ημέρες, οπότε και η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη.

β) Την ενίσχυση με ένα επανδρωμένο σταθμό ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας για το επόμενο διάστημα, ώστε να καλύπτεται η περιοχή, όταν το μοναδικό ασθενοφόρο βρίσκεται σε διακομιδή και προκύπτει άλλη.

Σας μεταφέρουμε την έκδηλη ανησυχία των κατοίκων της Κόνιτσας και ειδικά της Κοινότητας Διστράτου και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.»

Δείτε Επίσης

Κρίσιμες αποφάσεις Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε την ...