Παρασκευή , 17 Μαΐου 2024
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Ένταση και αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Ένταση και αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την βαθιά της θλίψη και την απογοήτευσή της για τις απειλές που εκτοξεύθηκαν από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης σε βάρος μελών της κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρότι από τον Δήμαρχο ζητήθηκε να καταδικαστούν οι απειλές αυτές κάτι τέτοιο δεν έγινε από την παράταξή του.

Η συζήτηση αφορούσε στην αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη θέση «Κασταλάτα» Πεδινής μέσω εκμίσθωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην αναβολή λήψης απόφασης ωστόσο η συζήτηση ανέδειξε ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές.

Το θέμα αποκατάστασης του λατομείου ήρθε προς συζήτηση μετά από αίτηση που είχε υποβάλει η «Αειφορική Ηπείρου» προκειμένου να μεταφέρει το κομπόστ από τη Μονάδα ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι αλλά και από αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου για την μεταφορά υλικών από την ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου.

Στη συζήτηση αποσαφηνίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πεδινής είχε ενημερωθεί από τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Πήχα για τα αιτήματα και την πρόθεση αποκατάστασης του λατομείου.

Οι απειλές ότι «δεν θα μπορείτε να πατήσετε στην Πεδινή, ο αντιδήμαρχος δεν θα μπορέσει να σταθεί στην Πεδινή» που ακούστηκαν από δημοτικό σύμβουλο απαντήθηκαν άμεσα από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ.

«Κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν τις περιφέρειες που εκλέγονται ως βιλαέτια τους. Ας καταλάβουν ότι δεν είναι έπαρχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» να καταδικάσει τέτοιες εκφράσεις και τοποθετήσεις συνεργατών του.

Ο Δήμαρχος απάντησε με αιχμηρό τρόπο στις αναφορές περί διαπλοκής με την ΤΕΡΝΑ.

«Όλα τα πράγματα έχουν ένα όριο. Κατηγορούμαι για διαπλοκή με την ΤΕΡΝΑ. Αναρωτιέμαι ποιοι έχουν σχέση και επαφές μαζί της», τόνισε στην τοποθέτησή του.

Ο κ. Ελισάφ ζήτησε από τον Θωμά Μπέγκα, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση για την ποιότητα του κομπόστ.

Ο Φορέας άλλωστε οφείλει να έχει άμεση γνώση για τα τεκταινόμενα στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων.

«Γνωρίζει ο ΦΟΔΣΑ την ποιότητα του κομπόστ;  Πιστεύει ότι αυτό που παράγει το εργοστάσιο είναι επικίνδυνο υλικό για το περιβάλλον; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το ξέρει η τοπική κοινωνία;», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Απαντήσεις δεν δόθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ωστόσο ο δήμαρχος ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να καταθέσουν τις συγκεκριμένες προτάσεις τους επί της εισήγησης και της εγκεκριμένης μελέτης αποκατάστασης του λατομείου μέχρι την επόμενη συνεδρίαση για την λήψη οριστικής απόφασης.

Η Δημοτική Αρχή εκτιμά ότι τόσο ο κ. Μπέγκας ως αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, όσο και η κ. Καλογιάννη που ως αντιπεριφερειάρχης είχε την αρμοδιότητα κατασκευής του εργοστασίου, θα πρέπει να τοποθετηθούν δημόσια για την ποιότητα του παραγόμενου υλικού. Αν το υλικό αυτό είναι επικίνδυνο, τότε θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και για την λειτουργία του εργοστασίου, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Δείτε Επίσης

Νέα Διοικητικά Συμβούλια σε Θέατρο, Ραδιόφωνο και ΔΗΑΝΕΤΑΙ

Στον ορισμό των αιρετών αλλά και των πολιτών που θα συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια της ...