Πέμπτη , 9 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Έντονες διαμαρτυρίες από τον Δήμαρχο Ζίτσας προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. σχετικά με την απόφαση απόρριψης του διαγωνισμού για τους Σ.Μ.Α.

Έντονες διαμαρτυρίες από τον Δήμαρχο Ζίτσας προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. σχετικά με την απόφαση απόρριψης του διαγωνισμού για τους Σ.Μ.Α.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, Νίκο Καλαντζή, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία απορρίπτει την απόφαση του ΑΣΔΣΑ για τον διαγωνισμό (37 εκατ. ευρώ) της λειτουργίας και διαχείρισης των ΣΜΑ και τη μεταφορά υπολείμματος. Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, ο Δήμαρχος Ζίτσας αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την ξαφνική και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι (13:00 μ.μ.) της Παρασκευής (05/03/2021) πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, πως το πρωί της Δευτέρας (08/03/2021) συγκαλείτε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με μοναδικό θέμα την «Επικύρωση της αριθμ. 243/05-03-2021) Απόφασης του Προέδρου του ΑΣΔΣΑ ΔΕ Π. Ηπείρου, σχετικής με τη χορήγηση ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας σε δικηγόρο για την άσκηση ένδικων μέσων και βοηθημάτων κατά της με αρ. πρωτ. 19162/19-02-2021 Απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, (αφορά την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΔΣΑ για το διαγωνισμό των 37 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία και διαχείριση των ΣΜΑ)».

Μετά από τους παραπάνω χειρισμούς σας στο εν λόγω θέμα, σας καταθέτουμε δημόσια την άποψή μας, καθώς δε μας δίνετε καμία άλλη δυνατότητα.

Εκτιμούμε ότι γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, αρμόδιο για τη νόμιμη ανάθεση σε δικηγόρο είναι  το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι η Εκτελεστική Επιτροπή. Αλλά ακόμα και αν αυτό είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι ηθικό.

Είναι μια ενέργεια  που επιλέξατε να βαραίνει αποκλειστικά εσάς και ελπίζουμε πως αυτό δε θα οδηγήσει σε πολύμηνες καθυστερήσεις την πολυαναμενόμενη άμεση λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία των Δήμων της Ηπείρου.

Βέβαια η απόφασή σας να επιμένετε ακόμη και τώρα στη μελέτη των 37 εκατ. ευρώ για να δοθεί η λειτουργία και διαχείριση των ΣΜΑ σε ιδιώτη, ξεκαθαρίζει μια και καλή ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν τον διάλογο και ποιοι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, ακυρώνοντας ταυτόχρονα στην πράξη τις όποιες προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, οι οποίες μοναδικό στόχο έχουν την προάσπιση των συμφερόντων των απανταχού Ηπειρωτών».                                                                  

Δείτε Επίσης

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων

Το δέντρο της θα ανάψει η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία της Σκλίβανης το ...