Κυριακή , 19 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επεισόδια, τραυματίες και προσαγωγές στα Γιάννινα

Επεισόδια, τραυματίες και προσαγωγές στα Γιάννινα

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, μελών του συνδικάτου οικοδόμων και ομάδας φοιτητών από τον χώρο της φοιτητικής εστίας της Δόμπολη σημειώθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα πλησίον της Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα δεκάδες προσαγωγές, καθώς επίσης και τον τραυματισμό δύο φοιτητών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, όταν μέλη του συνδικάτου οικοδόμων, ερχόμενα από τον λόφο Βελισσαρίου, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή απώθησαν διά της βίας και εν συνεχεία απομόνωσαν ομάδα διαδηλωτών του συνδικάτου οικοδόμων, ενώ περίπου την ίδια στιγμή ομάδα φοιτητών από την εστία της Δόμπολη, κινούμενη προς την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, δέχθηκε επίθεση με ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις πριν φθάσει στην οδό Δόμπολη, με συνέπεια τον τραυματισμό και τη διακομιδή από το ΕΚΑΒ των δύο προαναφερθέντων φοιτητών.

Μία ώρα μετά επικρατούσε ηρεμία στο σημείο, ενώ εκπρόσωποι των οικοδόμων και των εστιακών φοιτητών κατευθύνθηκαν προς το Αστυνομικό Μέγαρο, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Τελικά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες από τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των συνδικάτων.

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...