Σάββατο , 1 Οκτωβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Επέτειος ευθύνης η 8η Μάρτη», σύμφωνα με τη ΝΟ.ΔΕ. Ιωαννίνων

«Επέτειος ευθύνης η 8η Μάρτη», σύμφωνα με τη ΝΟ.ΔΕ. Ιωαννίνων

Ως επέτειο ευθύνης χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα η Υπεύθυνη Τοµεάρχης Γυναικών και Ισότητας της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΟ.ΔΕ. Ιωαννίνων, Σοφία Σιµιτζή, στην ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει τη συμβολική και επίκαιρη σημασία της 8ης Μαρτίου ως ημέρας αφιερωμένης στη γυναίκα και τους πολυδιάστατους αγώνες αυτής.

Η επιλογή εξάλλου της ημερομηνίας ανατρέχει σε πλειάδα ιστορικών στιγμών και πολιτικών αγώνων καθημερινών γυναικών ως η πορεία των εργαζομένων γυναικών κλωστοϋφαντουργίας την 8η Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη. Η επετειακή υιοθεσία της ημέρας ωστόσο συνδέεται αναπόδραστα με την μαχητική δυναμική των γυναικών καθολικώς και τιμάται ήδη από την 28η Φεβρουαρίου το 1909 . Προτείνεται δε από τη Διεθνή των Γυναικών το 1910 να καθιερωθεί η 8η Μαρτίου ως Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας και τελικώς υιοθετείται το 1975 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.Μάλιστα η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών προσκαλεί εμφατικώς τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη. Υπογραμμίζοντας τη στοχοθεσία βελτίωσης των κοινωνικοπολιτικών όρων εκπαίδευσης και συμμετοχικής δράσης καθώς και των οικονομικών ορίων της εργασίας και του εισοδήματος της γυναίκας.

Η Νέα Δημοκρατία και ιδιατέρως οι γυναίκες Ευρωβουλευτές της συμπράττουν ενεργά με τη πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο και αφιερώνουν τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στη παγκοσμιοποιητική μάχη των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Οι γυναίκες φύσει και θέσει στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Ενώ γυναίκες είναι οι περισσότερες που έχουν εργασιακές απώλειες και επισφάλεια εισοδήματος.Μάλιστα οι συνεχείς περιορισμοί ένεκα του Covid -19 αύξησαν αλματωδώς την ενδοοικογενειακή και πολλαπλή βία.

Η Νέα Δημοκρατία σε πρωτοφανώς δυσχερείς περιόδους επιζητεί και ενεργεί για την πλήρη καταπολέμηση της ανισότητας και του φόβου της γυναίκας στο βίο και στην εργασία της καθιστώντας την 8η Μαρτίου ημέρα δικαιωμάτων και ελπίδας για την γυναίκα.»

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: 500 χιλιάδες για έργα αγροτικής οδοποιίας

Η διαδικασία της δημοπράτησης ανοίγει για το έργο βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές ...