Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επίδοση κοινού κειμένου των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της απόφασης απαγόρευσης των συναθρίσεων προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επίδοση κοινού κειμένου των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της απόφασης απαγόρευσης των συναθρίσεων προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αντιπροσωπεία των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25), που υπογράφουν το κοινό κείμενο κατά της αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης να απαγορεύσει την συνάθροιση πάνω από τρία άτομα σε όλη την επικράτεια για τέσσερις ημέρες, μαζί με το γραμματέα του ΣΦΕΑ, επισκέφθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, σε όλες τις συναντήσεις επισήμανε τη γνωστή θέση ότι ο φετινός εορτασμός της 17ης Νοέμβρη δεν μπορεί να γίνει με την μαζική συμμετοχή των πολιτών και την διεξαγωγή της πορείας προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Για το λόγο αυτό, θα τιμήσουμε την επέτειο με συμβολικό τρόπο, τηρώντας όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις.

Η κυβέρνηση, αντί να συνεννοηθεί με τους διοργανωτές και τα πολιτικά κόμματα για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προχώρησε στην επιβολή γενικής απαγόρευσης, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.  

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε: «Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση του Συντάγματος από την κυβέρνηση με αποφάσεις που πλήττουν ευθέως την καρδιά της Δημοκρατίας. Με την κυβερνητική αντίληψη του «αποφασίζουμε και διατάσσομε», καταστρατηγείται το Σύνταγμα, καθώς τίθεται σε αναστολή το άρθρο 11 για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι».

Η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να μετατρέψει την υγειονομική κρίση σε ευκαιρία για την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού και να επιβάλει ένα μοντέλο διακυβέρνησης  που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές ιστορικές περιόδους της χώρας». 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...