Παρασκευή , 5 Ιουλίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Επισκέψεις σε Δήμους περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σταύρου Καλογιάννη

Επισκέψεις σε Δήμους περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σταύρου Καλογιάννη

Επισκέψεις σε Δήμους περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σταύρου Καλογιάννη τις ημέρες του Πάσχα. Ειδικότερα, την Μεγάλη Πέμπτη επισκέφθηκε το Μέτσοβο, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Αρχικά, συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο κ. Κ. Τζαφέα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Ο κ. Τζαφέας στάθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη υπαλληλικού προσωπικού και στην ανάγκη ταχείας εκπόνησης και προώθησης των μελετών έργων υποδομής. Ακολούθως, ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μετσόβου, όπου συνομίλησε με τα στελέχη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό της κτηριακής υποδομής, η οποία χρήζει αντικατάστασης, καθώς και μισθολογικά θέματα. Την ίδια ημέρα ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε την Ανατολή, όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους και παραβρέθηκε στην ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή ο Σταύρος Καλογιάννης συμμετείχε στην περιφορά των Επιταφίων στο κέντρο των Ιωαννίνων, συνοδεύοντας τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα επισκέφθηκε διαμερίσματα του Δήμου Βορ. Τζουμέρκων, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, αντάλλαξε ευχές μαζί τους και συζήτησε θέματα βελτίωσης της προσβασιμότητας σε διαμερίσματα του Δήμου, τα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση στις ορεινές, κυρίως, περιοχές του Νομού μας, αλλά και η ανάγκη προώθησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων κατά προτεραιότητα σε παραδοσιακούς οικισμούς, όπως το Συρράκο και οι Καλαρρύτες.

Χθες ο Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε με κτηνοτρόφους του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, οι οποίοι του έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω των αυξημένων τιμών των ζωοτροφών και της ενέργειας, παρά την καλή τιμή στην οποία πούλησαν τα αμνοερίφια το Πάσχα και την υψηλή τιμή του γάλακτος. Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση πέρα από τα μέτρα που έχει ήδη λάβει για τον πρωτογενή τομέα, συνεχίζει να στηρίζει τους κτηνοτρόφους, ενώ είναι θετικό γεγονός η υψηλή ζήτηση για αιγοπρόβειο γάλα, παράλληλα με τη σοβαρή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων νοθείας στη φέτα και την επιβολή κυρώσεων.

Τις επόμενες ημέρες ο Σταύρος Καλογιάννης έχει προγραμματίσει νέες επισκέψεις σε Δήμους του Νομού μας και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων.

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...