Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Επισκέψεις του Σταύρου Καλογιάννη στους Δήμους Βορ. Τζουμέρκων, Ζαγορίου και Μετσόβου

Επισκέψεις του Σταύρου Καλογιάννη στους Δήμους Βορ. Τζουμέρκων, Ζαγορίου και Μετσόβου

Σε διάφορες Τοπικές Κοινότητες του Νομού μας έδωσε το παρών ο Σταύρος Καλογιάννης το περασμένο Σαββατοκύριακο (02-03/07), στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκδηλώσεων, πραγματοποιώντας πολλές συναντήσεις. Ειδικότερα:

Το Σάββατο 2 Ιουλίου, επισκέφθηκε τους Καλαρρύτες με αφορμή τον εορτασμό της 201ης επετείου της επανάστασης των Καλαρρυτινών εναντίον του Οθωμανικού ζυγού. Συναντήθηκε με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κότσια και κατοίκους του χωριού, με τους οποίους συζήτησε την πορεία ένταξης των δύο παραδοσιακών οικισμών, Καλαρρυτών και Συρράκου, στο πρόγραμμα «Διατηρώ», για την αποκατάσταση των κατοικιών, που έχουν υποστεί φθορές. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η προστασία και ανάδειξη της υλικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και συγκεκριμένα των ιστορικών και διατηρητέων κτιρίων, ώστε να καταστεί δυνατή η διατήρηση και η μη εγκατάλειψή τους. Συζήτησαν επίσης το θέμα της πρόσβασης στα χωριά και την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, ο Σταύρος Καλογιάννης παρέστη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Μαρτυρικών χωριών Ζαγορίου στο Γρεβενίτι, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο εκτελεσθέντων. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γιώργο Σουκουβέλο και δημοτικούς συμβούλους, με κατοίκους της περιοχής και με την Πρόεδρο του Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Γρεβενιτίου κα ΑνδρομάχηΠαπαευσταθίου, με την οποία συζήτησαν για την ανάγκη αποκατάστασης του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Γρεβενιτίου και θέματα που αφορούν την ανάδειξη του χωριού. Ακολούθως, στους Μηλιωτάδες, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και κατοίκους της περιοχής θέματα που αφορούν κυρίως την οδική υποδομή στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Τέλος, επισκέφθηκε την Μπαλντούμα, όπου συζήτησε με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και κατοίκους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή, τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...