Τρίτη , 19 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. για την αποχή του από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. για την αποχή του από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να απέχει από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α, το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020), εξηγεί ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου, Νίκο Καλαντζή, την οποία κοινοποιεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Στην επιστολή του  ο Δήμαρχος Ζίτσας αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ πως θα απέχω από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 20/11/2020.

Στην  επιστολή που σας αποστείλαμε την περασμένη Δευτέρα, σας εκθέταμε σημαντικούς λόγους που θεωρούμε πως η συγκεκριμένη μελέτη που καλούμαστε και σήμερα να εγκρίνουμε θα πρέπει να αποσυρθεί προς όφελος όλων μας.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια με το παρόν σας εκθέτουμε και κάποιους ακόμη τους οποίους κρίνω πολύ σημαντικούς καθώς αποδεικνύουν πως η μελέτη δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Αυτό μάλιστα, αποδεικνύεται αν κάποιος σταθεί με μεγαλύτερη προσοχή στην ανάλυση των στοιχείων που παρουσιάζονται στην ίδια τη μελέτη  και τα  οποία καταρρίπτουν τις γενικές παραδοχές που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του κόστους παροχής της υπηρεσίας λειτουργίας των ΣΜΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε :

  1. Το κόστος προσωπικού ανά Δήμο υπολογίζεται με τις ημέρες λειτουργίας των ΣΜΑ και όχι με τις ημέρες εργασίας, δίνοντας πλασματικά στοιχεία που ανεβάζουν σε ορισμένους Δήμους κατά πολύ τη μισθοδοσία.
  2. Το κόστος κίνησης οχημάτων δεν υπολογίζεται με βάση την πραγματική αποτύπωση των χιλιομέτρων  και
  3. Το κόστος παροχής υπηρεσιών που αγγίζει τις 500.000 είναι εξωφρενικό και πλασματικό αφού δεν αναλύεται επιμέρους.

Όλα τα παραπάνω εξηγούν γιατί η οικονομοτεχνική μελέτη που μας καταθέτετε φέρει την υπογραφή πολιτικού μηχανικού και τη θεωρεί τοπογράφος μηχανικός.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν συμμετέχω στη σημερινή συνεδρίαση. 

Παρακαλώ για την ανάγνωση της παρούσας επιστολής και σε περίπτωση λήψης απόφασης, η παρούσα να συμπεριληφθεί στην απόφασή σας.

Ευχαριστούμε  εκ των προτέρων.

Υποσημείωση: Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Η επιμονή και εμμονή του Προέδρου να προχωρήσει σε μια διαδικασία πέρα έως πέρα αίολη (θυμίζουμε πως ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. ουδεμία αρμοδιότητα έχει επί των εκτάσεων που κατασκευάζονται οι Σ.Μ.Α. ) τον καθιστά υπεύθυνο για ότι προκύψει».                                                                   

Δείτε Επίσης

Κρίσιμες αποφάσεις Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε την ...