Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστολή Ριζόπουλου στον Αλ.Καχριμάνη, για το θέμα των διοδίων

Επιστολή Ριζόπουλου στον Αλ.Καχριμάνη, για το θέμα των διοδίων

Κύριε Περιφερειάρχη,

Στην από 7/10/22 επιστολή που αποστείλαμε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, οι «Ορίζοντες Ηπείρου» ζητήσαμε να συζητηθεί το φλέγον θέμα των διοδίων σε μια ειδική συνεδρίαση ή σαν ξεχωριστό θέμα στο ερχόμενο Περιφερειακό.

 

Αναγνώσκοντας την προ ημερησίας διάταξη για την συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου 2022 κατανοούμε ότι το ερώτημα των «Οριζόντων Ηπείρου» για ακόμη μια φορά δεν έχει συμπεριληφθεί όπως συμβαίνει με τα ερωτήματα που υποβάλλουν οι άλλες παρατάξεις.

 

Δεν θα έπρεπε η προσωπική σας εμπάθεια προς το πρόσωπο μου να σας θολώνει τη κρίση μη αντιλαμβανόμενος ότι το ζήτημα των διοδίων δεν είναι προσωπικό πρόβλημα κανενός, αλλά πρόβλημα όλων των πολιτών του Νομού Ιωαννίνων οι οποίοι αγανακτούν βλέποντας να μην εφαρμόζεται ο νόμος όπως προβλέπεται.

 

Συνεπώς με δεδομένο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα των διοδίων οφείλετε επιτέλους να μας απαντήσετε  γιατί δεν εφαρμόστηκε η  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Όσον αφορά το άλλο φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις/ερωτήματα:

 

1.Το θέμα της ανακύκλωσης και της διαμάχης με την ΤΕΡΝΑ και τους Δημάρχους ταλανίζει για χρόνια τους Ηπειρώτες. Από το 2018 προεκλογικά  οι «Ορίζοντες Ηπείρου» επεσήμαναν το μεγάλο πρόβλημα της καθυστέρησης υλοποίησης των σταθμών μεταφόρτωσης!

 

  1. Ενώ σε κάποια στιγμή φαίνεται ότι είχατε κοινή πορεία με το ΦΟΣΔΑ γιατί ξαφνικά βρεθήκατε αντιμέτωποι;

 

3.Το νομικό πλαίσιο ήταν σαφές. Γιατί δεν το ακολουθήσατε από την αρχή;

 

4.Γιατί προσπαθήσατε να ερμηνεύσετε λανθασμένα το νόμο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Κρήτης το οποίο ουδεμία σχέση δεν έχει με αυτό το οποίο αποπειραθήκατε να κάνετε στην Ήπειρο;

 

  1. Γιατί προσφύγατε εναντίον της ΤΕΡΝΑ;

 

6.Τι γίνεται με το πρόστιμο και πόσο τελικά θα επιβαρυνθούν οι πολίτες; Γιατί είτε έχετε εσείς τη διαχείριση των σκουπιδιών και την ευθύνη του προστίμου είτε ο ΦΟΣΔΑ από την ίδια «τσέπη» θα βγουν…

 

7.Οταν παραδίδεται μια τόσο μεγάλη οικονομική δραστηριότητα θα πρέπει να υπάρχει πλήρης οικονομικός απολογισμός, ο οποίος απαιτεί μελέτη από όλες τις παρατάξεις. Συνεπώς θα έπρεπε να είχατε προσκομίσει αυτά τα οικονομικά δεδομένα αρκετές ημέρες πριν ή έστω μαζί με την ανακοίνωση της προ ημερησίας διάταξης.

 

  1. Ποια ήταν η πολιτική ή παραπολιτική σκέψη στο να συνάψετε απευθείας αναθέσεις με το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των σκουπιδιών;

 

9.Ενω είχε οριστικοποιηθεί το νέο Νομικό Πλαίσιο προβήκατε σε ειδικές συμβάσεις με τους τέσσερις Δημάρχους οι οποίες τελικώς απορρίφθηκαν. Ποιος ο λόγος;

 

10.Γιατί ενώ δεν συμπεριλάβατε την αντιπολίτευση σε καμία συζήτηση με τους Δημάρχους σήμερα έρχεστε να μας ενημερώσετε και μάλιστα ως τελευταίο θέμα σαν «επικήδειο» το ζήτημα των σκουπιδιών;  Γιατί όπως καλά γνωρίζετε τα ΜΜΕ όταν εμείς θα συζητάμε το συγκεκριμένο θέμα θα έχουν αποχωρήσει.

 

Τηρουμένων των αναλογιών και των ερωτήσεων αυτών και πολλών άλλων που προκύπτουν συμπληρωματικές σε αυτές, οφείλετε να αντιληφθείτε τα σκουπίδια ως μια σοβαρά λανθασμένη πολιτική πράξη και να αφιερώσετε μια ξεχωριστή συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Είναι πολλά τα ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντήσετε τα οποία φυσικά και δεν εξαντλούνται στο πλαίσιο μιας συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία εμπεριέχονται και άλλα θέματα.

 

Αναμένουμε λοιπόν στην αυριανή συνεδρίαση απάντηση στο θέμα των διοδίων και δευτερευόντως προσδιορισμό Έκτακτης Συνεδρίασης για τα σκουπίδια.

 

Σπύρος Ριζόπουλος,

Επικεφαλής Οριζόντων Ηπείρου

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...