Σάββατο , 26 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιστολή Ζάψα σε Καχριμάνη, για την παραχώρηση έκτασης, για την δημιουργία του Πάρκου Τεχνολογίας

Επιστολή Ζάψα σε Καχριμάνη, για την παραχώρηση έκτασης, για την δημιουργία του Πάρκου Τεχνολογίας

Σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης για την δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας Ηπείρου, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών»  κ. Γιώργος Ζάνας, αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Περιφερειάρχη
Στην Οικονομική Επιτροπή της 26ης Μαΐου και στα εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα (1ο ΕΗΔ) αποφασίστηκε η «Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της έκτασης των ακινήτων: αρ. 18α της Οριστικής Διανομής Αγροκτήματος Πεδινής έτους 1929 και του αρ. 24 Αναδασμού Αγροκτήματος Πεδινής έτους 1929 για τη δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας & Έρευνας Ηπείρου». Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι η απόφαση της Επιτροπής έρχεται σε αναντιστοιχία με την σύμβαση παραχώρησης του Υπουργείου ΑΑ&Τ και πρέπει να ανακληθεί. Επιπρόσθετα εκτιμούμε ότι, η όποια απόφαση που θα αφορά τη χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου και τον σκοπό που αυτό θα εξυπηρετήσει πρέπει να ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και με αυξημένη πλειοψηφία, αλλιώς πως ελέγχεται η ακυρότητα της.
Σε συνέχεια των παραπάνω ζητάμε να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη μελέτη βιωσιμότητας του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, στην αναμόρφωση της οποίας προχωρήσατε, κατά πλειοψηφία, στο 3ο θέμα ΕΗΔ της ίδιας συνεδρίασης της ΟΕ: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου “Αναμόρφωση μελέτης βιωσιμότητας μετά την οριστική μελέτη κόστους του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας”».
Τέλος, υπενθυμίζουμε την θέση μας για τις ενέργειες της Διοίκησης και την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο στα θέματα διοίκησης και λειτουργίας του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.
Ιωάννινα, 2/6/2022
Με εκτίμηση,
Γιώργος Ζάψας, μέλος ΟΕ”

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...