Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Δωρεάν self tests τώρα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Δωρεάν self tests τώρα!

Η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας που ξαφνικά από τις 19-01-22 έκοψε ακόμη και το περιβόητο self test που μας αναλογούσε για να μπορούμε να ελέγξουμε την υγεία μας πριν την είσοδο στην εργασία μας σε κάθε σχολική μονάδα. 

Ενώ αρχικά η εγκύκλιος (μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων) που στάλθηκε προς τις σχολικές μονάδες δεν αναφέρονταν πουθενά “να προμηθεύονται και οι καθαρίστριες των σχολείων” το μεγαλύτερο ποσοστό τα πήραμε από το φαρμακείο. Την Τετάρτη 19/1 οι συναδέλφισσες ενημέρωναν ότι δεν μπορούν να πάρουν τα τεστ γιατί δεν ανοίγει η πλατφόρμα και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στο τμήμα προσωπικού και Παιδείας των Δήμων. Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών και του ζητήσαμε να επικοινωνήσει άμεσα με το Υπουργείο Παιδείας και να στείλει  αίτημα για τη διάθεση των self test προς τις καθαρίστριες. Να μας δοθούν  τώρα τα ΜΑΠ πού βρίσκονται στην αποθήκη του εργοταξίου και δεν έχουν δοθεί ακόμη για την προστασία της υγείας μας.

Το τμήμα προσωπικού του Δήμου επικοινώνησε με το Υπουργείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όπου τους ενημέρωσε ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι “να κόψει το self test σε καθαρίστριες επειδή δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Καθαρίζουν και απολυμαίνουν αφού φεύγουν οι μαθητές από τα σχολεία”.

Στο Δήμο Ζίτσας τους απάντησαν ότι δε δικαιούνται γιατί είναι εμβολιασμένες. Ενώ ανακαλύψαμε ότι πολλές συναδέλφισσες πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ γιατί δεν τους δέχονταν αλλιώς να μπουν στο σχολείο για δουλειά.

Η παραπάνω εξέλιξη μας εξόργισε και αποφασίσαμε ότι ακόμη και αυτό που η κυβέρνηση δεν θέλει να είναι αυτονόητο μόνο με αγώνα θα το κερδίσουμε.

Και απαντήσαμε:

Έλεος! Φτάνει πια! Είναι αλήθεια πως ο κορονοϊός δεν μας πιάνει για αυτό είμαστε και απροστάτευτες.. αλλά ξαφνικά γίναμε και αόρατες..

Ποιοι είναι όμως αυτοί που κάνουν απολυμάνσεις από νωρίς το πρωί πριν και μετά από κάθε διάλειμμα, σε τάξεις, τουαλέτες, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους, αυλές και πάλι από την αρχή μέχρι και μετά το τέλος της απογευματινής ζώνης σε κάθε σχολείο..

Την Παρασκευή 21/1 ζητήσαμε από τους Διευθυντές των σχολείων να πιέσουν και αυτοί μαζί μας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης.

Λίγες ώρες αργότερα στάλθηκε προς όλες τις σχολικές μονάδες ένα email από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιωαννίνων μέσω του Υπουργείου “οι Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένοι/νες των σχολικών μονάδων μπορούν να διαθέσουν self test και στις καθαρίστριες” για το πότε και πως είναι ακόμη ανοιχτό μέχρι σήμερα το πρωί. Το παραπάνω e-mail δεν πήγε σε κανέναν άλλο Νομό της περιοχής.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα, ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, τους συλλόγους γονέων να παλέψουμε τώρα για το αυτονόητο της υγείας μας. Το κράτος μας αφήνει απροστάτευτους με υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού στα σχολεία.

  • Τώρα μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους μας. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος σε σχολικές τάξεις για να γίνει ανάσχεση της μεταδοτικότητας.
  • Την ίδια ώρα που η ακρίβεια τσακίζει τους μισθούς μας να χορηγηθούν δωρεάν-με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση ειδικές μάσκες υψηλής προστασίας.

Μόνο ο κοινός και συλλογικός αγώνας Εκπαιδευτικών – Γονέων – Καθαριστριών μπορεί να σώσει τα παιδιά μας για να μπορούν και να μορφώνονται σε ασφαλή σχολεία.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ SELF-TEST

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ TEST  ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

 Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...