Σάββατο , 8 Ιουνίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης

Με ιδανικό τρόπο άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης, η αυλαία του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης, στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο, με την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Μία χώρα δύο αιώνες μετά».

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Δωδώνης, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και της Ομάδας Anima, σε πρωτότυπο κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη και σκηνοθεσία της Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.

Με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής, του Δήμου Δωδώνης και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης, μερίμνησαν για την άρτια διεξαγωγή της πρώτης παράστασης που αποτελεί πνευματικό «παιδί» του Δήμου Δωδώνης.

Το έργο έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το πυκνό κοινό που βρέθηκε στο αρχαίο θέατρο και καταχειροκρότησε τους συντελεστές, στο τέλος της παράστασης.

Το όνομα του Φεστιβάλ Δωδώνης πρόκειται για πρώτη φορά, να ακουστεί και να ταξιδέψει μαζί με το θεατρικό έργο «Μία χώρα δύο αιώνες μετά», σε μια περιοδεία ανά την Ελλάδα. Μετά την πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, η παράσταση θα παιχτεί σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουλίου, στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 1 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης.

Το 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίστηκε την Πέμπτη 29 Ιουλίου με το Αυστριακό Κουαρτέτο Εγχόρδων (Auner Quartett) στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Αυστρο-Ελληνικού Μουσικού Καλοκαιριού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε συναυλία κλασικής μουσικής από το διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων από τη Βιέννη «Auner Quartett» που παρουσίασε έργα των: Νίκου Σκαλκώτα, Κωνσταντίας Γουρζή, Franz Schubert και Ludwig van Beethoven.

Επόμενες παραστάσεις

Το Σάββατο 31 Ιουλίου, επίσης στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου οι «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία: Κωνσταντίνου Ρήγου.

Και έπεται συνέχεια…

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...