Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Έρχονται νέες αλλαγές στις συντάξεις

Έρχονται νέες αλλαγές στις συντάξεις

Νέες αλλαγές έρχονται στο ασφαλιστικό, καθώς η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγές σε τουλάχιστον 20 βασικές και επιμέρους διατάξεις, ξεκινώντας με τις διατάξεις που μπλοκάρουν ή δυσκολεύουν τη συνταξιοδότηση ανέργων, οφειλετών και ατόμων με αναπηρίες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αλλαγές θα δρομολογηθούν αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι διατάξεις που επανεξετάζονται με στόχο να αντικατασταθούν από χαμηλού ή μηδενικού κόστους βελτιωτικές ρυθμίσεις είναι:

-Προς κατάργηση η εγκύκλιος που μπλοκάρει την έξοδο με διαδοχική ασφάλιση.

συνταξιοδότηση μητέρων. Διετής ή τριετής μεταβατική περίοδος για σύνταξη μητέρων με θεμελίωση εξόδου στα 55-60 και 5.500 ένσημα με ανήλικο.

-Λίφτινγκ στις διατάξεις για συνταξιοδότηση με βαρέα.

-Βελτιώσεις στη συνταξιοδότηση με μειωμένη σύνταξη.

Εξάλλου, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις συντάξεις αναμένεται να περιλαμβάνουν:

1. Τη χορήγηση της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν μέχρι 700 ευρώ.

2. Την αναστολή -πιθανότατα για ένα εξάμηνο- της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που μειώνει τις επικουρικές συντάξεις και την κατάργηση της ρήτρας «θανάτου» στον υπολογισμό των νέων συντάξεων.

3. Την αναστολή των άρθρων 2,3 και 4 του νόμου 3863/10 που προβλέπουν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1η/1/2015.

4.  Την αποποινικοποίηση των ασφαλισμένων που χρωστούν εισφορές στον ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα συμψηφισμού των οφειλών τους με σύνταξη ακόμη και αν χρωστούν πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of