Παρασκευή , 21 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών

Εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Ιωαννιτών

Χρησιμοποιώντας το παρακάτω απλό, αλλά με νόημα, «μαθηματικό σχήμα», ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ περιγράφει την κατάσταση των σχολικών καθαριστριών:

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ+ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ+ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ=ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Και προχωρά στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αυτή η εξίσωση αναδείχθηκε τις τελευταίες μέρες, όταν η κυβέρνηση καθυστέρησε να στείλει τα κονδύλια για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών. Καθυστέρησε να στείλει τα ψίχουλα με τα οποία πληρώνονται οι συνάδελφοί μας για να καθαρίζουν τις εστίες μετάδοσης ιού (γιατί τέτοια είναι τα σχολεία πλέον) χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας και εκπαίδευση.

Κι ενώ στους υπολοίπους Δήμους της Ηπείρου (Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα κ.λπ.) οι Δημοτικές Αρχές έδειξαν την ελάχιστη ευαισθησία και κάλυψαν την μισθοδοσία από άλλους πόρους μέχρι να έρθουν τα κονδύλια απ’ το ΥΠΕΣ, στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων ο αντιδήμαρχος οικονομικών αποφάσισε να αφήσει απλήρωτες τις καθαρίστριες για ένα δεκαπενθήμερο (θα πληρωθούν το μισθό του Ιανουαρίου στις 10 Μάρτη) και να ρίξει το φταίξιμο στην καθυστέρηση να «στείλουμε τη δισκέτα» (…?)

Αρωγό στο έργο του βρήκε την πρόεδρο του εργοδοτικού σωματείου σχολικών καθαριστριών (η οποία δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του κλάδου, αφού ο κλάδος δουλεύει 32 ώρες ακριβώς επειδή είναι μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ), την οποία κάλεσε για να της ανακοινώσει την καθυστέρηση και να της ζητήσει να ενημερώσει τις εργαζόμενες!!!

Επαληθεύοντας τον εργοδοτικό της ρόλο, η πρόεδρος όχι μόνο δεν φρόντισε να οργανώσει διαμαρτυρία για την καθυστέρηση της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών, αλλά φρόντισε σε ρόλο κλητήρα της διοίκησης να μεταφέρει το μήνυμα στις εργαζόμενες!

Φυσικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, και όλη η Δημοτική Αρχή, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Σύλλογός μας πότε δεν θα δεχόταν να μένουν απλήρωτοι οι συνάδελφοί μας. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται γιατί κάποια σωματεία-σφραγίδες (η θητεία του σωματείου καθαριστριών έχει λήξει πολύ πριν την πανδημία) είναι οι εκλεκτοί της Δημοτικής Αρχής : γιατί αφήνουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους απλήρωτους, έρμαια της εργοδοσίας.

Οι σχολικές καθαρίστριες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.»

Δείτε Επίσης

-Μείωση κατά 68% του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης των Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν πτωτικές τάσεις, ...