Δευτέρα , 24 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ελλάδα / Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να μη βγουν στη φόρα τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας

Φαλσιανί: Ο Παπανδρέου έφερε την Τρόικα για να μη βγουν στη φόρα τα 500 εκατ. της Μαργαρίτας

Ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό. Αυτό υποστηρίζει ο Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην υπάλληλος της HSBC, στο νέο βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε και παρέδωσε τη «λίστα Λαγκάρντ», ισχυρίζεται ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό με 500 εκατ. ευρώ στην HSBC.

Η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, που προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα του βιβλίου Φαλσιανί υποστηρίζει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας. Αυτό, πάντα κατά την άποψή του, συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας. Ο Παπανδρέου, λέει, δέχθηκε «πιέσεις και εκβιασμούς».

Και συνεχίζει ο Φαλσιανί «Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον Νικολά Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου».     Tο βιβλίο του, έχει τίτλο «La cassaforte degli evasore» (Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων).

Ο 44χρονος γαλοϊταλός Φαλσιανί, που παραμένει καταζητούμενος από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών στο ελβετικό υποκατάστημα της HSBC το 2000.

Όταν μερικά χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης υπέκλεψε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 ιδιωτικούς λογαριασμούς. Την Κυριακή το βράδυ η λίστα και τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σε μια μεγάλου μεγέθους έρευνα που έγινε γνωστή ως SwissLeaks.

Πηγή: lifo.gr

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός – 12.108 νέα κρούσματα και 84 θάνατοι – 665 οι διασωληνωμένοι,199 κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε 12.108 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments