Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Αρχική / Πολιτισμός / Φωτογραφική Έκθεση για τέταρτη συνεχή χρονιά από την παράταξη Ιωάννινα 2023

Φωτογραφική Έκθεση για τέταρτη συνεχή χρονιά από την παράταξη Ιωάννινα 2023

«O Δήμος μας έχει σήμερα ανάγκη ενεργούς πολίτες που σέβονται την ιστορία της πόλης και κινητοποιούνται για το σχεδιασμό του μέλλοντός της», σύμφωνα με τα λεγόμενα της Τατιάνας Καλογιάννη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας λειτουργεί για 4η κατά σειρά χρονιά μία -μεγάλης ιστορικής αξίας- φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Ένας Τοίχος για την Πόλη – Τα Γιάννενα στο Πέρασμα των χρόνων»,
στο χώρο στάθμευσης του Ορφέα, που παραπέμπει στην πόλη που παραλάβαμε και μεγαλώσαμε. Ταυτόχρονα, όμως, μας υπενθυμίζει τις ευθύνες που έχουμε για την εξέλιξή της.

Στα δημόσια σχολεία της πόλης αυτής (διαχρονικούς πυρήνες μεταλαμπάδευσης της γνώσης και διατήρησης της εθνικής παράδοσης), εκπαιδευτήκαμε εμείς και τα παιδιά μας, ενώ στους δημόσιους χώρους συζητήσαμε, αστειευτήκαμε, κοινωνικοποιηθήκαμε, ωριμάσαμε ως κοινωνικές οντότητες.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν απευθύνεται στον απαθή κάτοικο, αλλά στον δραστήριο και ενεργό πολίτη. Αυτόν που έχει ανάγκη ο Δήμος και η πολιτική ζωή του τόπου σήμερα. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει εμφάνιση και λειτουργία ο Δήμος μας, είναι διαρθρωτικές και μεγάλης κλίμακας και O σιωπών δοκεί συναινείν στην υφιστάμενη αδράνεια.

Ο Δήμος μας, σήμερα, έχει ανάγκη από την αναδιάρθρωση του πολιτικού δυναμικού της πόλης και από δυναμικές επεμβάσεις και έργα που θα την μετατρέψουν σε περιβάλλον κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών εξελίξεων.

Γνώση, εμπειρία, τεκμηριωμένα αποτελεσματικές αναφορές στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων, και, κυρίως, πολίτες που θεωρούν την υπεύθυνη διαχείριση των κοινών θεμάτων κύριο στοιχείο των υποχρεώσεών τους προς τις επόμενες γενιές, αποτελούν τις προδιαγραφές κάθε διαχειριστή των κοινών συμφερόντων σήμερα. Εργω κ’ουκέτι μύθω.

Συγχαίρουμε τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθη Σιούτη και τους υπόλοιπους συντελεστές της έκθεσης, για την προσφορά τους στην πόλη και προτρέπουμε κάθε συνδημότη να λάβει γνώση αυτής της αποτύπωσης της ιστορίας της πόλης.

Τέλος, η παράταξη εκφράζει την θλίψη της για το πρόσφατο γεγονός του βανδαλισμού του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική. Η Ιστορία δεν διαγράφεται και η διαρκής απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των αγωνιστών και των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Πατρίδα μας, πρέπει να είναι μέλημα όλων των Ελλήνων. Η ανακατασκευή του μνημείου, αλλά και η εύρεση και η παραδειγματική τιμωρία των δραστών του βανδαλισμού, πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα των αρμοδίων αρχών.

Δείτε Επίσης

Η Banda Entopica με νέο δίσκο στη “Μουσική Κερασιά”

Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ/ EVITA THEOCHARI Ακούστε εδώ τη νέο ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην εκπομπή Μουσική Κερασιά για την ...