Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ακυρώθηκαν οι άδειες εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών,στα Γραμμενοχώρια

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ακυρώθηκαν οι άδειες εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών,στα Γραμμενοχώρια

Η Επιτροπή Αγώνα Γραμμενοχωρίων σας ενημερώνει ότι, δημοσιεύθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Α.Π. οικ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/102768/9318/02-11-2021 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΑΔΑ: ΩΚΖΧ4653Π8-9ΦΛ) με θέμα «Αποδοχή της από 03-09- 2021 προσφυγής του Δήμου Ζίτσας κατά των υπ ́ αρ. πρωτ. 93794 και 93765/06.08.2021 αποφάσεων του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής», με την οποία ακυρώθηκαν οι άδειες εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών, στη θέση «ΠΟΛΤΣΕΣ-ΜΑΝΤΡΑ ΚΛΑΡΙ» της Τ/Κ ΛΥΓΓΟΥ, Δ/Ε ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ του ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ.

Η Απόφαση στο σκεπτικό της παραδέχεται ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις της μη επιτρεπτής κατάτμησης, με στόχο την παράκαμψη της ισχύουσας διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης, κατά την οποία επιβάλλεται συνθετική εξέταση και συνολική εκτίμηση των σωρευτικών συνεπειών και επιπτώσεων του όλου ενιαίου έργου, υπονομεύοντας την επαρκή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Η επιτροπή ευχαριστεί κάθε ένα που με τον τρόπο του και ανιδιοτελώς βοήθησε τους κατοίκους να προστατεύσουν το περιβάλλον και το φυσικό κάλος της περιοχής τους και δηλώνει σε ετοιμότητα για να ξανά προστατεύσει αν χρειαστεί την περιοχή της.

Με εκτίμηση,
Επιτροπή Αγώνα Γραμμενοχωρίων

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...