Παρασκευή , 31 Μαρτίου 2023
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Επιδότηση φοιτητικής κάρτας, αποδοχή του εγγράφου της ΕΤΑΔ,στο δημοτικό συμβούλιο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Επιδότηση φοιτητικής κάρτας, αποδοχή του εγγράφου της ΕΤΑΔ,στο δημοτικό συμβούλιο

Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή του εγγράφου της ΕΤΑΔ που αφορά στην παραχώρηση του παλιού Πανεπιστημίου προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Το κτίριο του παλιού πανεπιστημίου παραχωρείται στο Δήμο με συμβολικό μίσθωμα έξι χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Σκοπός της παραχώρησης είναι η στέγαση υπηρεσιών του Δήμου, νομικών του προσώπων καθώς και η εξυπηρέτηση προγραμματικών συμβάσεων που μπορεί να συνάψει ο Δήμος με φορείς της πόλης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ η δυνατότητα αξιοποίησης είναι ευρύτατη και επανέλαβε ότι θα είναι διακριτός ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην αξιοποίηση του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι αμέσως μετά την υπογραφή της παραχώρησης με την ΕΤΑΔ θα συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ώστε να συζητηθεί εκτενώς η χρήση του κτιρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση ενέκρινε τη σύναψη και υπογραφή σύμβασης με το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την επιδότηση της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις 92 χιλιάδες ευρώ και όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Φώτης Βάββας η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι δέκα μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Με την επιχορήγηση από το Δήμο το κόστος της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών μειώνεται από τα 35 στα 25 ευρώ.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1

Δυνατά στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του UEFA Europa Conference League, ...