Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΓΙΑΝΝΕΝΑ :Και το Σωματείο Μουσικών στην απεργία της 6ης Απριλίου

ΓΙΑΝΝΕΝΑ :Και το Σωματείο Μουσικών στην απεργία της 6ης Απριλίου

Το σωματείο μας δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουμε μαζικά για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 6 Απρίλη.

Πληρώσαμε την κρίση , πληρώσαμε την Πανδημία, τώρα μας ζητούν να πληρώσουμε και τον Πόλεμο!

Μετά τα δυο χρόνια Πανδημίας, που μας άφησαν χωρίς δουλειά και εισόδημα,  είμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη. Η ανησυχία μας μεγαλώνει με την εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο και στους ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς με την αποστολή πολεμικού υλικού και την αξιοποίηση των βάσεων στη χώρα μας. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων , για τους  ανταγωνισμούς  τους στον έλεγχο των αγορών και  των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από κανένα ληστή!

Την ίδια ώρα που το ελαχιστοποιημένο εισόδημά μας δέχεται νέο πλήγμα από την εκτόξευση της ακρίβειας, που ο πόλεμος οξύνει, η κυβέρνηση μας καλεί να υπομείνουμε νέες θυσίες και το ακριβό τίμημα του πολέμου. Εκπρόσωποι της ΕΕ δηλώνουν ότι,  «οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους».

Το δικό μας συμφέρον βρίσκεται στον αγώνα για να μη πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς. 

Η ακρίβεια που ματώνει τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας εξαφανίζει το εισόδημα μας, μεγάλο μέρος των μουσικών οδηγούμαστε να κάνουμε δύο και τρείς δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα, ενώ πάρα πολλοί από μας έχουν να κάνουν μεροκάματο μήνες. Για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια στα σπίτια μας, για τις ανατιμήσεις, δεν φταίει το κακό μας το ριζικό και η κακιά μας μοίρα. Είναι θρέμμα της βάρβαρης πολιτικής που πιστά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις που ψήφισαν και υλοποιούν την απελευθέρωση της ενέργειας, που ματώνουν το λαό για την μοιρασιά των δισεκατομμυρίων του ταμείου ανάκαμψης για τις μπίζνες της πράσινης ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα πείνας που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές μας ανάγκες.

 

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επιβάλλουμε την ανάγκη μας να ζούμε από την Τέχνη μας!

Δύο χρόνια τώρα οι μουσικοί στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα  δώσαμε μάχες για μέτρα επιβίωσης των οικογενειών μας. Έχουμε πείρα, μόνο με τους συλλογικούς μας αγώνες, μόνο με αλληλεγγύη με τα υπόλοιπα σωματεία μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.   

Δυναμώνουμε τη συζήτηση και τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για κάθε χώρο που εργάζονται μουσικοί στα ωδεία, τα μαγαζιά εστίασης, τις συναυλίες, την Τηλεόραση,  τα Κρατικά Θέατρα και Ορχήστρες.

Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει συλλογικά να διαμορφώσουμε τους όρους αμοιβής και εργασίας μας. Να μη δεχθούμε για άλλη μια φορά να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας  για χάρη της ανάκαμψης και της πολεμικής προετοιμασίας της Χώρας μας. Ο δικός μας πόλεμος δεν είναι αυτός που στήνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα Κράτη που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Ο δικός μας πόλεμος είναι οι αγώνες μας για όρους εργασίας και αμοιβής που  εξασφαλίζουν την επιβίωση μας. Κανένα μέτρο δε μπορεί να αναπληρώσει την απώλεια του εισοδήματος μας από το κύμα ακρίβειας. Μόνο οι διεκδικήσεις μας για καλύτερες αμοιβές μπορούν να μας φέρουν σε καλύτερη θέση.

 

 Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια! 

                  Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς !΄

 

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

  • Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις μισθών.
  • Μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...