Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Προτεραιότητα η ευαισθητοποίηση των πολιτών

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Προτεραιότητα η ευαισθητοποίηση των πολιτών

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα που ζουν στους δρόμους αντιμετωπίζοντας ένα πλήθος κινδύνων. Κάθε χρόνο σαν σήμερα μας υπενθυμίζεται ότι οι τετράποδοι φίλοι μας χρήζουν αγάπης και προστασίας για να μην περιπλανώνται χωρίς να τρέφονται επαρκώς, να είναι εκτεθειμένα σε αρρώστιες, να αναπαράγονται και να πέφτουν θύματα εγκατάλειψης, κακοποίησης και θανάτωσης.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την διαχείριση του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Τσόλης, στόχος της σημερινής ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν σε καθημερινή βάση να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντα τους.

Έτσι λοιπόν από 1/1/2021 έως 31/12/2021

* Περισυλλέγησαν και διαχειρίστηκαν 460 αδέσποτα ζώα

* Εμβολιάστηκαν με αντιλυσσικά εμβόλια 657 αδέσποτα

*Έγιναν 201 εργαστηριακοί έλεγχοι

* Επανεντάχτηκαν, όπως ορίζει ο νόμος, στο φυσικό τους περιβάλλον 133 ζώα

* Πραγματοποιήθηκαν 253 στειρώσεις

* Έγινε επί τόπου διαχείριση σε 196 αδέσποτα ζώα

*Έγιναν 516 υιοθεσίες και ο Δήμος μας βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα στο θέμα των υιοθεσιών

*Τοποθετήθηκαν 35 καλαίσθητα και πιστοποιημένα σπιτάκια σε διάφορα σημεία της πόλης και στο κυνοκομείο , από τα οποία τα δέκα είναι προσφορά του γραφείου ταξιδίου Bikewise.

*Ξεκίνησαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων σε μαθητές  νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της πόλης από την κτηνίατρο του Δήμου μας Χαρά Γκουντουβά

*Δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν οι εργασίες της επέκτασης του κυνοκομείου του Δήμου μας αξιοποιώντας το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, έργο με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ και έγινε η προμήθεια του ενός από τα δύο αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Η προστασία των αδέσποτων ζώων, καταλήγει ο κ. Τσόλης, είναι δείγμα πολιτισμού και ο Δήμος Ιωαννιτών με την μεθοδική δουλειά των υπαλλήλων του αρμόδιου γραφείου και φυσικά την αμέριστη βοήθεια των φιλόζωων και των φιλοζωικών σωματείων θα κάνει ότι είναι δυνατόν για τον αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης και την ευζωία των αδέσποτων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...