Τρίτη , 6 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Συνάντηση του δημάρχου Ζίτσας, με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Συνάντηση του δημάρχου Ζίτσας, με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ολυμπιονίκες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας, συζήτησαν μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου όπου τον επισκέφθηκε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης συνοδευόμενος από μέλη του Περιβαλλοντικού Ναυτικού Ομίλου (Π.Ν.Ο) Ιωαννίνων και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Ευθύμιο Βλάχο, τον Έφορο τμήματος κωπηλασίας Βασίλεο Ντούσκο και το μέλος Θωμά Βαρδάκα.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας συνεχάρη το Στέφανο Ντούσκο για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. «Τα συγχαρητήρια είναι λίγο για τις στιγμές εθνικής υπερηφάνειας που μας χάρισες» είπε ο κ. Πλιάκος υποδεχόμενος τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στο γραφείο του, υπογραμμίζοντας πως το πιο σημαντικό είναι πως ήδη αποτελεί υγιές πρότυπο και παράδειγμα για τα νεότερα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Στη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν εμπειρίες για τις χαρές αλλά και τις απογοητεύσεις από το αγαπημένο άθλημα και των δύο, την κωπηλασία. Ωστόσο όταν η συζήτηση επικεντρώθηκε σε πρακτικά ζητήματα τέθηκε το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των Ολυμπιονικών που μένουν μετέωροι, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 41 Ν. 4278/2014) στους αθλητές που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις σε Ολυμπιακούς αγώνες απονέμεται η ιδιότητα του έφεδρου εν ενεργεία Αξιωματικού μετά το πέρας της ενεργού αθλητικής τους δραστηριότητας. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί κατάφορη αδικία για πρωταθλητές-Ολυμπιονίκες, που αψηφώντας δυσκολίες ατομικές, οικογενειακές, οικονομικές, τραυματισμούς, αντίξοες συνθήκες προπόνησης, με τις επιδόσεις τους, πρόβαλαν και συνεχίζουν να προβάλουν τη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα με έγγραφο που απέστειλε προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ζητά στο προς ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου να προωθηθεί τροπολογία με την οποία να αίρεται η προϋπόθεση της μη ενεργής αθλητικής δραστηριότητας για την κατάταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Δε γίνεται αυτοί οι άνθρωποι για να αποκατασταθούν επαγγελματικά, να πρέπει να τελειώσουν την αθλητική τους καριέρα», αναφέρει στο έγγραφό του ο Δήμαρχος Ζίτσας και προσθέτει: «Αυτό θα πρέπει να αλλάξει άμεσα γιατί μόνο αν αποκατασταθούν επαγγελματικά θα μπορούν απερίσπαστοι να αφοσιώνονται στις προπονήσεις τους και την προετοιμασία τους ώστε να χαρίζουν σημαντικές διακρίσεις στη χώρα μας».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απονομή από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο αναμνηστικού δώρου στον «χρυσό» ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο και τις ευχές να έχει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει την προσπάθειά του και να κατακτά πάντα τους στόχους του. Παράλληλα του ανακοίνωσε πως ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Δήμο προσφέρει το ποσό που χρειάζονται για την προμήθεια των κουπιών για το νέο του σκάφος.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...