Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»: «Δεν ταυτιζόμαστε με τις απόψεις του κ. Ρώσση»

«ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»: «Δεν ταυτιζόμαστε με τις απόψεις του κ. Ρώσση»

Προχθές έγινε γνωστό ότι ο κ. Κωνσταντίνος Ρώσσης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Την άμεση απομάκρυνσή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων είχε ζητήσει -μεταξύ άλλων- και η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» σε ανακοίνωσή της, όπου αναφέρονταν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με τον χώρο του θεάτρου να έχει συγκλονιστεί από μια σειρά καταγγελιών η πλειοψηφία των οποίων οδηγείται και στις δικαστικές αίθουσες θεωρούμε ως εντελώς απαράδεκτες τις απόψεις που εκφράζει το μέλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και εκπρόσωπός της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Ρώσσης.

Η ανάρτησή του, με την οποία επιπλήττει και χλευάζει όσους βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν μια σειρά περιστατικών που τους στιγμάτισαν, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Τέτοιου είδους λογικές δεν μπορεί να έχουν θέση ειδικά στο Δημοτικό μας Θέατρο.»

Σχετικά με την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ρώσση, η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ανακοινώνει πως ο κ. Κωνσταντίνος Ρώσσης υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από μέλος της παράταξης όσο και από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.  Αναφορικά με όσα ο ίδιος ανήρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις καταγγελίες κακοποίησης, αυτά αφορούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση η Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» δεν ταυτίζεται μ’ αυτές τις απόψεις. Ως μια παράταξη ενεργών πολιτών που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Ιωαννιτών, πάντα θα προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα. Μένοντας πιστοί στις αρχές μας, είμαστε και θα είμαστε κοντά σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, σε όσους έχουν βιώσει βία, κακοποίηση και εκμετάλλευση.»

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, Χριστίνα Κωτσαντή.

Η Δημοτική Αρχή, από την πλευρά της, τόνισε ότι καταδικάζει συμπεριφορές που προσβάλλουν και προκαλούν την κοινή γνώμη, καθώς επίσης κάθε μορφή βίας, όπως αυτές που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, όντας πιστή στις αρχές της ισονομίας, της ισότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας και θεωρώντας αδιαπραγμάτευτο τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...