Παρασκευή , 17 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Guardian: Σοβαρά τραυματισμένος ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί

Guardian: Σοβαρά τραυματισμένος ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί

Σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian ο ηγέτης των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκνταντί τραυματίστηκε ύστερα από αεροπορική επιδρομή

abou-all-bagdanti
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια επιδρομής της διεθνούς συμμαχίας.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, η πηγή δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα πως αρχικά τα τραύματα «απειλούσαν τη ζωή του, ωστόσο σταδιακά ανέκαμψε».

Παρ’όλα αυτά, έκτοτε δεν φαίνεται να ελέγχει την τρομοκρατική οργάνωση, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν έκτακτες συναντήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ, τα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα πιστεύοντας ότι ο Μπαγκνταντί έχασε τη ζωή του σχεδίαζαν να αναδείξουν νέο ηγέτη.

«Δύο διαφορετικές πηγές -ένας Δυτικός διπλωμάτης και ένας Ιρακινός σύμβουλος- ξεχωριστά επιβεβαίωσαν την επιδρομή που σημειώθηκε στις 18 Μαρτίου στην περιοχή Αλ-Μπααζ της επαρχίας Νινευή, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Υπήρχαν δύο προηγούμενες αναφορές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο ότι ο Μπαγκνταντί τραυματίστηκε, αλλά καμία από τις δύο δεν ήταν σωστές», γράφει ο Guardian.

Μάλιστα, από την επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άνδρες που ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο Ιρακινός σύμβουλος της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα των τζιχαντιστών, Χισάμ αλ-Χασίμι δήλωσε για τον τραυματισμό του «χαλίφη»: «Ναι, τραυματίστηκε στο Αλ-Μπααζ κοντά στο χωριό Ουμ Αλ-Ρους στις 18 Μαρτίου μαζί με μία ομάδα που βρισκόταν μαζί του».

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την πλευρά της οργάνωσης που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την πληροφορία του τραυματισμού του ηγέτη του «ισλαμικού χαλιφάτου».

2

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments