Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / H Διόνη Βαρδάκα μιλά για την συναυλία  στις Βρυξέλλες (Σάββατο 21 Ιανουαρίου),  για  την αγορά ενός ρινικού αναπνευστήρα  νεογνών και βρεφών για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων  

H Διόνη Βαρδάκα μιλά για την συναυλία  στις Βρυξέλλες (Σάββατο 21 Ιανουαρίου),  για  την αγορά ενός ρινικού αναπνευστήρα  νεογνών και βρεφών για τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων  

Affiche Music 4 Life 21 01 2017 (1)Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Η οργάνωση «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά», το  «Λύκειο των Ελληνίδων Βρυξελλών», ο  «Πολυχώρος Περίπλους» και ο  «Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου»  ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα νεογνά των Ιωαννίνων. Η Διόνη Βαρδάκα εκπρόσωπος της οργάνωσης «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά», μίλησε στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξξέλες με στόχο  αυτής της δημιουργικής σύμπραξης   την συγκέντρωση 16.000 ευρώ για την αγορά ενός ρινικού αναπνευστήρα (nCPAP) νεογνών και βρεφών , ο οποίος  θα διατεθεί  στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.  Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε στοιχεία για το θέμα και την συναυλία

Σήμερα, τα  περισσότερα πρόωρα νεογνά επιβιώνουν με τη χρήση του  τεχνητού Αναπνευστήρα (διασωλήνωση) που, δυστυχώς, τραυματίζει συχνά και σοβαρά τον ανώριμο πνεύμονα τους. Όμως, πολλά  από αυτά, μπορούν να βοηθηθούν πιο αποτελεσματικά με τον ρινικό αναπνευστήρα  nCPAP ο οποίος λειτουργεί με πιο ήπιο, πιο φυσιολογικό και μη τραυματικό τρόπο.

Στην εκδήλωση (Σάββατο,  21 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00 – Centre Culturel & de Congrès de WoluweSaintPierre 93, Avenue Charles Thielemans, 1150 Brussels) ,  η οποία είναι  αφιερωμένη στη μνήμη των δύο αγαπημένων  παιδιών των ιδρυτών του  «Πάνος & Χρυσηίδα Βοήθεια στα Παιδιά» του Πάνου Βαρδάκα και της Χρυσηίδας Σπαχή  που μεγάλωσαν στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχουν:

Από την Ελλάδα οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος & Λυδία Μπουντούνη, οι γνωστοί “STRING DEMONS” (δαίμονες των εγχόρδων), που με το βιολοντσέλο και το βιολί τους, τα κρουστά και τα τύμπανα, θα μας μαγέψουν. Η κλασική αλλά και μερικές φορές επαναστατική τους εκτέλεση, περιέχει εκρηκτικούς συνδυασμούς κλασικής, παραδοσιακής και ροκ μουσικής! Από τις Βρυξέλλες, η Ελένη Χρονοπούλου με τη ξεχωριστή φωνή της, που θα συνοδεύεται στο πιάνο από την Vassiliki Wiedenmayer.

Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου  Ηπειρωτών Βελγίου Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, επικεφαλής ο ίδιος Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο του Βελγίου, ανταποκρίθηκε αμέσως στο  κάλεσμα της οργάνωσης.  « Η προμήθεια του ρινικού αναπνευστήρα είναι απολύτως απαραίτητη» δήλωσε ο Δρ. Παπαδόπουλος,  προσθέτοντας πως η πρωτοβουλία   του «Πάνος & Χρυσηίδα – Βοήθεια στα παιδιά» αποτελεί το  έναυσμα για την περαιτέρω  προσπάθεια του Συλλόγου με στόχο τον πλήρη εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Ιωαννίνων με τους απαραίτητους  ρινικούς αναπνευστήρες.

 

Η «Πάνος & Χρυσηίδα–Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε αρχικά (ως «Panos4Life») το 2006 στη μνήμη του Πάνου Βαρδάκα, που αγωνίσθηκε σθεναρά ενάντια στην αρρώστια, από στενούς φίλους και συγγενείς ως «αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία». Το 2010 η οργάνωση επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει και την μνήμη της Χρυσηίδας Σπαχή, παιδικής φίλης και συμμαθήτριας του Πάνου, που έφυγε ξαφνικά.

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου ιδρύθηκε το 1981. Από την αρχή ένα μεγάλο μέρος των Ηπειρωτών του Βελγίου τον αγκάλιασε γεγονός που συνέβαλε στην γρήγορη και επιτυχή παρουσία του στα τεκταινόμενα του ελληνισμού των Βρυξελλών. Διακρίθηκε από την αρχή τόσο για την έντονη όσο για την πρωτοπόρο δραστηριότητά του.

 

O Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης και ιδιαίτερα την εταιρία Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε (Κρασί Κατώγι Αβέρωφ) για τη χορηγία της όπως και την Περιφέρεια Ηπείρου για τη βοήθειά της.   

 

‘Όσοι  επιθυμούν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του ποσού μπορούν να το κάνουν με έμβασμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

 

Ελλάδα:  

ALPHA BANK: IBAN: GR69 0140 1890 1890 0200 2002 484, BIC: CRBAGRAA

EUROBANK: IBAN: GR35 0260 2210 0003 6010 1219 202, BIC: EFGBGRAA

Bέλγιο

ARGENTA:  BE 18 9796 5461 0565

 

αναγράφοντας τη λέξη « Ioannina» 

 

MUSIC 4 LIFE  – Για τα νεογνά και βρέφη  της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Σάββατο,  21 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00

Centre Culturel & de Congrès de Woluwe-Saint-Pierre

93, Avenue Charles Thielemans, 1150 Brussels

Ενιαία τιμή εισιτηρίου: 20€.

Διάθεση εισιτηρίων:                     

 

Πολυχώρος Périple (www.periple.eu)      τηλ.:   00322-230 93 35

Périple – Arts et Lettres Helléniques

115 rue Froissart, 1040 Bruxelles

Μαρία Καμινάρη          τηλ.:    00322-725 75 14  (προπληρωμένα εισιτήρια)        

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την

κ. Διόνη Βαρδάκα

Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής

“Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά”

Παρθενώνος 1

17562 Π. Φάληρο

Τηλ: 69 46 002551

httpsss://www.PanosAndCressida4Life.org

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of