Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / H Τ.Ο. του ΚΚΕ καταδικάζει την αστυνομική βία

H Τ.Ο. του ΚΚΕ καταδικάζει την αστυνομική βία

Η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε με ανακοίνωσή της «καταδικάζει το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

          «Παρόλο που δυνάμεις της αστυνομίας, από νωρίς προσπάθησαν να αποκλείσουν το χώρο της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου, το σχέδιο τους έπεσε στο κενό. Δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου ακούστηκαν και φέτος στο χώρο του Μνημείο Πεσόντων Ηρώων Πολυτεχνείου στην πόλη μας. Η υπόσχεση μας πως και φέτος θα είμαστε παρόντες, τηρήθηκε στο έπακρο.

Αυτό φαίνεται να ενόχλησε το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής που απρόκλητα επιτέθηκαν στην  συγκέντρωση που καλούσαν το Εργατικό Κέντρο, δεκάδες σωματεία και οργανώσεις, ξυλοκοπώντας αδιακρίτως με στόχο να διαλύσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να μεταφερθούν 3 άνθρωποι στο νοσοκομείο και να προσαχθούν δεκάδες διαδηλωτές, ανάμεσα τους και μια ανήλικη μαθήτρια.

          Το παραμύθι της κυβερνητικής προπαγάνδας, πως δήθεν η απαγόρευση έγινε για λογούς προστασίας της δημόσιας υγείας, κατέρρευσε με πάταγο από τους ίδιους, καθώς οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν σε ένα κελί και στοιβάχτηκαν σε ένα χώρο που δεν ξεπερνούσε τα 10 τετραγωνικά μέτρα.

          Καταγγέλλουμε πως την ώρα των συλλήψεων, παρών ήταν αστυνομικός, που ευθαρσώς δήλωσε μέλος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, εκτοξεύοντας απειλές προς τους συλληφθέντες. Παρ’ολες τις απαιτήσεις των προσαχθέντων, να δοθεί άμεσα το όνομα του, καθομολογία του , εγκληματία Χρυσαυγίτη αστυνομικού, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Η ευθύνη βαραίνει την ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων, αν καλύψει την παρουσία του ναζιστή αστυνομικού.

          Σήμερα ο λαός μας, μετέτρεψε την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε μία γελοιογραφία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον λαό, να κηρύξει σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε. Αν νομίζουν ότι οι αγώνες του λαού, ενάντια στις πολιτικές που έχουν βάλει στο στόχαστρο τη ζωή του, οι αγώνες του ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και στο εγκληματικό ΝΑΤΟ θα μπει στο γύψο είναι πολύ γελασμένοι.

          Σήμερα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, το αστικό κράτος έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Επιλέγουν το μαστίγιο ενάντια σε έναν λαό που διεκδικεί την Υγεία, ζωή με δικαιώματα, απεγκλωβισμό από την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Πήραν την απάντηση που τους αρμόζει από τον λαό. Κανένας νόμος δε θα υλοποιηθεί όσο ο λαός μπαίνει μπροστά και διεκδικεί.

Συνεχίζουμε την μάχη, για την επιτυχία της απεργίας στις 26/10», καταλήγει η ανακοίνωση της Τ.Ο. του ΚΚΕ.

Δείτε Επίσης

Ο.Σαπολάγιεβα(Ομογενής από Μαριούπολη)- Η χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ , συμβολική και ουσιαστική -Βαρβαρικές πρακτικές των Ρώσων.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Την συμβολική αλλά και την ουσιαστική σημασία  για την Ουκρανία και  τον ...