Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / «Ιερά Οικ(ε)ία» από το «Θερινό Μαντείο 2021» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

«Ιερά Οικ(ε)ία» από το «Θερινό Μαντείο 2021» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

To «Θερινό Μαντείο» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με φετινό τίτλο «Ιερά Οικ(ε)ία», θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 25 Αυγούστου 2021 στα Ιωάννινα.

Το φετινό θέμα «Ιερά Οικ(ε)ία»,  εμπνέεται από την αρχαιολογική σήμανση της Δωδώνης και έχει στόχο να αναπτύξει ποικιλόμορφα, μέσα από εργαστήρια, πρακτικά και θεωρητικά την έννοια του τελετουργικού του αρχαίου δράματος και την αίσθηση του οικείου, ως προς το περιεχόμενο των θεατρικών κειμένων αλλά και τη σχέση τους με το παρόν.  Οι καθηγητές που θα διδάξουν στη φετινή διοργάνωση είναι ο Δημήτρης Σωτηρίου (σώμα), η Γεωργία Τέντα (φωνή) και η Μαρία Κεχαγιόγλου (λόγος).

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα πλαισιωθεί από masterclasses, ξεναγήσεις και ένα διεθνές συμπόσιο με αφορμή το θέμα «Ιερά Οικ(ε)ία».

Το «Θερινό Μαντείο» 2021 απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και καλλιτέχνες της σκηνικής πράξης, σπουδαστές δραματικών σχολών και θεατρολογικών σχολών με πρακτική κατεύθυνση.

Το κόστος συμμετοχής για τη φετινή διοργάνωση ανέρχεται στα 50 ευρώ. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρέχει τις μετακινήσεις και τη διαμονή εντός του προγράμματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο

https://forms.gle/J3REDrSipzzcc1kQ7

μέχρι τις 15 Ιουλίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την έκβαση της αίτησής τους με ηλεκτρονικό μήνυμα. 

Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε τα ερωτήματά σας εδώ: ancientdramadodoni@gmail.com

Μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Με τη χρηματοδότηση του Δικτύου για το Αρχαίο Δράμα του ΥΠΠΟΑ. Μια συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Δείτε Επίσης

«Ιερά Οικ(ε)ία» στο Θερινό Μαντείο 2021

Μετά από την επιτυχημένη του λειτουργία (2018-19), το  Θερινό Μαντείο 2021 του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων επιστρέφει ...