Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων στην αυριανή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων στην αυριανή συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων καλεί στην αυριανή συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Είναι καθήκον μας να κρατήσουμε στο προσκήνιο τα συνθήματα και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι ο λαός μπορεί με την πάλη του να επιβάλει εξελίξεις όσο ισχυρός και αν φαίνεται ο αντίπαλος.

Αυτό το μήνυμα ενοχλεί όλες τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτό υπονομεύουν το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου άλλοτε με την προσπάθεια να μετατρέψουν τις εκδηλώσεις σε μνημόσυνο άλλοτε με την προβολή προβοκατόρικων μηχανισμών που δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό κίνημα.

          Δεν είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία. Οι εκδηλώσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος γίνονται με μέτρα προστασίας πολύ πιο αυξημένα, απ’ αυτά που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς εκεί που την ευθύνη την έχει το κράτος και η εργοδοσία.

Διαολίζονται στην σκέψη πως σήμερα ο ελληνικός λαός, η νεολαία, όπως και πριν 47 χρόνια απαιτούν έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την χωρά μας, μήνυμα επίκαιρο όσο ποτέ. Τότε οι αμερικανοί και ευρωπαίοι σύμμαχοι της στρατιωτικής δικτατορίας επεδίωκαν να βάλουν τους αγώνες του λαού στο γύψο για να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς τους στην Ανατολική Μεσόγειο μέρος των οποίων ήταν και η διχοτόμηση της Κύπρου.

          Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων.

 Παλεύουμε για το ψωμί στο σπίτι μας : για τους μισθούς και τα δικαιώματά μας, που ξέρουμε ότι είναι στο στόχαστρο και σε αυτή την οικονομική κρίση όπως και στην προηγούμενη.

Παλεύουμε για την παιδεία των παιδιών μας, που ακόμα κι αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν να έχουν αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να κάνει προσλήψεις προσωπικού αλλά αντίθετα αποφασίζει να κλείσει τα σχολεία.

Παλεύουμε για την ελευθερία μας να διαδηλώνουμε. Την ελευθερία μας να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Την ελευθερία μας να απαιτούμε όσα μπορεί να μας δώσει η επιστήμη και η τεχνολογία το 2020.

 Τρίτη 17 Νοέμβρη 5μ.μ. στη Δόμπολη, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης μας, τιμάμε το παράδειγμα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Γιατί ο «δρόμος έχει την δική του ιστορία» και θα τον διαβούμε για ακόμη μια φορά.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ»

Δείτε Επίσης

Δ.Σκάλκος-ΕΣΠΑ ,δημόσιες επενδύσεις , συν ιδιωτικές , αποτελούν πρωτόγνωρο παράθυρο ευκαιρίας στην σύγχρονη οικονομική  ιστορία  της Ελλάδος

  Από-Γιώργος Γκόντζος ([email protected] yahoo.gr)—«Η Ελλάδα είναι η  πρώτη  χώρα  ανάμεσα  σε 27 κράτη –μέλη ...