Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Κάλεσμα της Επιτροπής Οργανώσεων, Εργατικών / Φοιτητικών Συλλογικοτήτων για συμμετοχή στην Απεργία της 26ης Νοέμβρη

Κάλεσμα της Επιτροπής Οργανώσεων, Εργατικών / Φοιτητικών Συλλογικοτήτων για συμμετοχή στην Απεργία της 26ης Νοέμβρη

Η Επιτροπή Οργανώσεων, Εργατικών / Φοιτητικών Συλλογικοτήτων καλεί σε καθολική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 26ης Νοέμβρη σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Η Επιτροπή Οργανώσεων, Εργατικών / Φοιτητικών Συλλογικοτήτων βρέθηκε την Κυριακή 22/11 και συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις μετά τη μάχη που δόθηκε τη 17η Νοέμβρη, καθώς και τη δράση- πορεία προς την απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη. Παραβρέθηκαν τα εργατικά σχήματα Ταξική Ενότητα και Ταξική Πορεία, καθώς και συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες.

Η Επιτροπή:

Καταγγέλλει τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης και το όργιο βίας και τρομοκρατίας που προκάλεσαν οι δυνάμεις καταστολής στις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου, στην πόλη μας, αλλά και πανελλαδικά, καθώς και το ξύλο, τις διώξεις αγωνιστών, τα πρόστιμα. Να τα πάρουν πίσω!

Χαιρετίζει τους αγωνιστές και το δημοκρατικό λαό των Ιωαννίνων, που προσπάθησαν και στην πράξη κατάφεραν να σπάσουν τις απαγορεύσεις. Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία!

Αναγνωρίζει ότι η καταστολή έρχεται για να αντιμετωπιστεί η οργή του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και η αντίσταση τους, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην περίθαλψη, την εκπαίδευση, τη δουλειά. Η πανδημία είναι η πρόφαση, αφού ο λαός ουσιαστικά μόνος του προσπαθεί να προστατευτεί, χωρίς ΜΕΘ, διαγνωστικά τεστ και ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Θεωρεί πρόκληση για τους εργαζόμενους το αντεργατικό νομοσχέδιο Βρούτση που φέρνει την κατάργηση του οκταώρου, την υπερεργασία, το χτύπημα του συνδικαλισμού και του δικαιώματος στην οργάνωση των εργαζομένων. Όλο το τελευταίο διάστημα με τις ΠΝΠ προώθησαν την ελαστική εργασία. Έσπειραν φτώχεια και ανεργία. Βρήκαν ευκαιρία την πανδημία να προωθήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Να ξεμπερδέψουν με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος ενός αιώνα. Να μην τους περάσει!

Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίσταση και την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα. Να οργανώσουν συλλογικά την προστασία τους και να διαδηλώσουν.

Όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 26/11 στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...