Κυριακή , 23 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κάλεσμα της Ταξικής Ενότητας Ιωαννίνων στο αυριανό συλλαλητήριο

Κάλεσμα της Ταξικής Ενότητας Ιωαννίνων στο αυριανό συλλαλητήριο

Η Ταξική Ενότητα Ιωαννίνων καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3 ΣΤΙΣ 5.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ύστερα από ένα χρόνο lockdown, με τα μέτρα απαγόρευσης να εντείνονται, με ολόκληρους εργασιακούς κλάδους να είναι στον πάγο και τα αντεργατικά μέτρα να νομιμοποιούνται, αναδεικνύεται η ανάγκη οι εργαζόμενοι/-ες να μπούμε μπροστά τους αγώνες για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Μετά την αγωνιστική παρακαταθήκη του τελευταίου διαστήματος από χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο, ενάντια στο χουντονόμο της Κυβέρνησης, με τους Φοιτητικούς Συλλόγους να αγωνίζονται εδώ και μήνες ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας, η 17η Μάρτη αποτελεί μια σημαντική μάχη που πρέπει να δοθεί με μαζικούς όρους από τους εργαζόμενους/-ες. Με το όργιο κρατικής βίας και καταστολής, με εξοντωτικά πρόστιμα, απειλές, προσαγωγές και συλλήψεις, η Κυβέρνηση και όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα τρομοκρατίας, ώστε να τσακίσουν περεταίρω τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις ανενόχλητοι. Να μην τους αφήσουμε!

Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη, ούτε τώρα που κρούσματα, διασωληνωμένοι και νεκροί αυξάνονται δραματικά, να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού. Δεν κάνει τίποτα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία ΜΕΘ και ενίσχυση των δομών περίθαλψης, για μαζικά και δωρεάν τεστ, για ενίσχυση των ΜΜΜ, για προσλήψεις στα σχολεία, για μέτρα προστασίας στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς. Αντίθετα, ξοδεύει δισεκατομμύρια για να σταθούν όρθιοι οι μεγαλοκαρχαρίες- μεγαλοεπιχειρήσεις, φορτώνοντας όλη τη ζημιά- χασούρα στις πλάτες των εργαζομένων. Προσπαθεί να νομιμοποιήσει προκλητικά μέτρα, σαρώνοντας τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, και επιβάλλοντας ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία, δημιουργώντας ένα εντελώς αντιδραστικό τοπίο στους χώρους εργασίας. Συγκεκριμένα, επιδιώκει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, κατάργηση της απεργίας, ποινικοποίηση των αγώνων.

Καμία συναίνεση – Καμιά αναμονή! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομοκρατία και την καταστολή των αγώνων για να κάμψει τις εργατικές- λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην εγκληματική της πολιτική. Το εργατικό κίνημα πρέπει να σπάσει το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown και την απραξία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ και στις επιχειρήσεις. Ο αγώνας για ΕΡΓΑΣΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι υπόθεση του συνόλου των εργαζόμενων που πρέπει να οργανωθεί με Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων και Συλλόγων.  Με πραγματικούς εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Τώρα και όχι αύριο διεκδικούμε:

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι καιη νεολαία τα σπασμένα της κρίσης του συστήματός τους.
 • Ίση, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλες και όλους. Δωρεάν, μαζικά τεστ στο λαό. Μόνιμες προσλήψεις, νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς αποζημίωση για τους ιδιώτες επιχειρηματίες.
 • Καθολική 6ωρη/5ήμερη εργασία με αυξήσεις στους μισθούς- Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας
 • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους με πλήρη ασφάλιση για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.
 • Όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της υγείας μας δωρεάν για όλο το λαό. 
 • Καμία απόλυση- Καμία μείωση μισθού.
 • Κανένας εργαζόμενος/-η στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας. Ειδικές άδειες σε όλα τα μέλη ευπαθών ομάδων και στους συνοικούντες. Να πληρώσει η εργοδοσία για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας, και ειδικά στις γραμμές παραγωγής.
 • Πλήρη κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.
 • Δωρεάν ασφαλείς σπουδές για όλους τους μαθητές και φοιτητές, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς. Ολιγομελή τμήματα μαθητών (μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη), μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.
 • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στις πολεμικές δαπάνες. Καμία ενίσχυση της αστυνομίας- Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για το Στρατό και αστυνομία.
 • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Καμία απαγόρευση στη δράση των σωματείων. Όχι στην αστυνομοκρατία.

Ζητάμε μετά την κινητοποίηση της Τετάρτης να καλεστεί κύκλος Γενικών Συνελεύσεων Εργατικών Σωματείων/ Συλλόγων για την περετέρω οργάνωση, μαζικοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δε μπαίνουν σε καραντίνα!

Συμμετέχουμε μαζικά, με όλα τα μέσα προστασίας και αποστάσεις, στο Συλλαλητήριο του Ε.Κ.Ι. την Τετάρτη 17/3 στις 5.30 μ.μ. στην Περιφέρεια Ηπείρου»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...