Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Καμία δέσμευση για τη χρηματοδότηση ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα», τονίζει ο Κώστας Μπάρκας

«Καμία δέσμευση για τη χρηματοδότηση ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα», τονίζει ο Κώστας Μπάρκας

Σχολιάζοντας την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ο τελευταίος επισημαίνει τα εξής:

«Στα μικροπολιτικά παιγνίδια των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας όλης της χώρας μπαίνει και το πολυδιαφημιζόμενο Ταμείο Ανάκαμψης. Την ίδια στιγμή που για ό,τι έργο χρειάζεται να γίνει στη χώρα υπάρχει υπόσχεση από τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Σκυλακάκης, στην απάντησή του σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, δήλωσε ότι είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για ένταξη έργων στο Ταμείο, από τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους όρους λειτουργίας του. Από την άλλη, γαλάζια στελέχη για να πάρουν τις ευθύνες από πάνω τους στην ανάληψη πρωτοβουλιών για έργα που έχει ανάγκη η κοινωνία, διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει χρόνος στην κατάθεση αιτημάτων για να ενταχθεί κάποιο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ότι πρέπει να βιαστούν οι τοπικές κοινωνίες, όπως για παράδειγμα η Πρέβεζα για την ανέγερση Νοσοκομείου, γιατί ο χρόνος είναι ασφυκτικός και μπορεί να μην προλάβει. Όταν ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει αποκρυσταλλωθεί σε ποιους κλάδους θα διοχετευθούν τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται ακόμη αιτήματα. Ουσιαστικά, η κατά τα άλλα έτοιμη να κυβερνήσει Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη ομολογεί ότι δεν είναι απροετοίμαστη, απλά αιφνιδιάζεται επειδή δεν έχει προετοιμαστεί…»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...