Τετάρτη , 3 Ιουλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς από τη Μερόπη Τζούφη προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς από τη Μερόπη Τζούφη προς την υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων για την υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ

Την επιστολή διαμαρτυρίας των σπουδαστών από 19 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να εξετάσει το περιεχόμενό της και να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Οι σπουδαστές επισημαίνουν πως το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη νομοθετική υποβάθμιση των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ (Ν. 4763/2020), μετατρέποντας τις σπουδές τους από το επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων σε μεταγυμνασιακή κατάρτιση επιπέδου 3, κατόπιν, μάλιστα, πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης, ο νόμος του ΥΠΑΙΘ δεν προβλέπει καμία μεταβατική ρύθμιση για όσους και όσες ήδη φοιτούν.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία σε βάρος των σπουδαστών των ΕΠΑΣ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αναβαθμίζει» την επαγγελματική εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ενός βασικού πυλώνα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Τέλος, καλεί την υπουργό Παιδείας να απαντήσει -πρώτα και κύρια- στους σπουδαστές που πλήττονται, όπως και να ενημερώσει τη Βουλή για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα που δημιούργησε η νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας.

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...