Τρίτη , 16 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Κοινό μέτωπο του νυν Δημάρχου και 5 πρώην Δημάρχων Ηγουμενίτσας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δρεπάνου

Κοινό μέτωπο του νυν Δημάρχου και 5 πρώην Δημάρχων Ηγουμενίτσας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δρεπάνου

Σε κοινή δήλωση για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Δρεπάνου προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα τόσο ο νυν Δήμαρχος, όσο και 5 πρώην Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας, επισημαίνοντας εμφατικά τα εξής:

«Η πρόσφατη αμφισβήτηση από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε. του δικαιώματος του Δήμου Ηγουμενίτσας να μισθώσει τα καταστήματα του Δρεπάνου, μας αναγκάζει αφενός μεν να καταγγείλουμε την πράξη αυτή, αφετέρου δε να δηλώσουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι το Δρέπανο και τα καταστήματα, που κατασκευάστηκαν εκεί νομίμως με χρήματα των δημοτών, ανήκαν και ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ ουδέποτε ως σήμερα αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης αυτού του δικαιώματος στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Ηγουμενίτσας και των δημοτών του. 

Ως εκ τούτου, καλούμε την Κυβέρνηση για την άμεση, συνολική και οριστική επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης και ειδικότερα την άμεση απόδοση των τμημάτων, που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Οι πρώην Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας,

Πέτρος Λιάκος

Ανδρέας Νταής

Πέτρος Λιάκος

Γεώργιος Κάτσινος

Ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και νυν Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας,

Θωμάς Πιτούλης

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας,

Ιωάννης Λώλος»

Δείτε Επίσης

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χαρτί από βακτήρια δημιούργησαν επιστήμονες

Γράφει η Μαίρη Τζώρα Κατάφεραν να φτιάξουν χαρτί από βακτήρια. Αξιοποίησαν τη γνώση από το ...