Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων καυτηριάζει τη ΔΕΥΑΙ για τη διακοπή νερού στα Γιάννενα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων καυτηριάζει τη ΔΕΥΑΙ για τη διακοπή νερού στα Γιάννενα

Με αφορμή την πρόσφατη διακοπή νερού στα Γιάννενα, η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων σχολιάζει τη στάση του Δήμου Ιωαννιτών και της ΔΕΥΑΙ -όσον αφορά την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών προς τους δημότες της πόλης- ως εξής:

«Ούτε καν «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» δεν είναι η ύδρευση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Οι Γιαννιώτες πληρώνουν το νερό πιο ακριβά από οποιοδήποτε μεγάλη πόλη, ο υδροφόρος ορίζοντας είναι τέτοιος που στα όρια του Δήμου εμφιαλώνουν 3 μεγάλες εταιρείες νερό και -παρ’ όλα αυτά- έγινε διακοπή, η οποία -με βάση την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ- διήρκεσε κατά τόπους «τουλάχιστον 24 ώρες» μέσα στην κακοκαιρία!

Η δε αιτία της διακοπής νερού είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική για την ποιότητα των υπηρεσιών που πληρώνουμε, καθώς η βλάβη που προκάλεσε την διακοπή νερού οφείλεται στις συνεχόμενες βροχοπτώσεις των ημερών, στο ασυντήρητο δίκτυο, στο ελλιπέστατο προσωπικό, στην ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών.

Και μαζί με το νερό που κόπηκε, κόπηκε και οποιαδήποτε αυταπάτη για την αποτελεσματικότητα των σχεδίων διαχείρισης πλημμύρας, που πρόσφατα ψήφισε με πανηγυρισμούς το Δημοτικό Συμβούλιο.  Δεν χρειάστηκε να πλημμυρίσουμε για να ξεμείνει η πόλη από νερό. Αρκούσαν οι πολυήμερες βροχές για τις οποίες είναι γνωστή η πόλη μας.

Αποδεικνύεται ότι το 2021 δεν μπορούν να καλυφθούν στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες ακόμα και για το πιο σημαντικό κοινωνικό αγαθό, το νερό. Αποδεικνύεται ότι όσο τα κοινωνικά αγαθά αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα, γίνονται δηλαδή πεδίο κερδοφορίας, τόσο η ποιότητα των υπηρεσιών θα μειώνεται κι ο λαός θα πληρώνει κάθε φορά και πιο ακριβά.»

Δείτε Επίσης

ΣΥΡΙΖΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Το Νομοσχέδιο Γκάγκα-Μητσοτάκη διαλύει τη δημόσια περίθαλψη

Με καθυστέρηση 2 ετών και αφού η κυβέρνηση σφύριξε την λήξη της πανδημίας με τον ...