Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μ.ΤΖΟΥΦΗ: Κανείς δικαιούχος κτηνοτρόφος εκτός των μέτρων στήριξης

Μ.ΤΖΟΥΦΗ: Κανείς δικαιούχος κτηνοτρόφος εκτός των μέτρων στήριξης

Να μην αποκλειστεί κανείς κτηνοτρόφος που δικαιούται την έκτακτη στήριξη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία (Μέτρο 22) ζητά η Μερόπη Τζούφη.

Με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε την επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση Αγροτών». Σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό, οι δικαιούχοι παραγωγοί αντιμετώπισαν πολλαπλά προβλήματα κατά την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο Μέτρο 22. Τα προβλήματα οφείλονταν στην αδυναμία ταυτοποίησής τους, στη διαφορά των στοιχείων παραγωγής του 2021, όπως και στην απουσία στοιχείων παραγωγής της εκμετάλλευσής τους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί δικαιούχοι αποκλείστηκαν από τη διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων καλεί τον αρμόδιο υπουργό Γεώργιο Γεωργαντά να δώσει λύση ώστε κανείς δικαιούχος να μην αποκλειστεί από την πρόσκληση 3540 που δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 2022. Στην αντίθετη περίπτωση, θέτει το ζήτημα της άμεσης επαναπροκήρυξης και της εκ νέου υποβολής αιτήσεων, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες τεχνικές διορθώσεις.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...