Πέμπτη , 16 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ- Συνάντηση με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ- Συνάντηση με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

Συνάντηση με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν χθες ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας, βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα.

 

Η πενταμελής αλβανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Taulant Balla, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπρόεδρο της ΚΟ κα Anila Denaj, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής, Εμπορίου και Περιβάλλοντος κ. Arben Pellumbi, τον Βουλευτή Αργυρόκαστρου κ. Laert Duraj και τη διπλωματική σύμβουλο της ΚΟ κα Odeta Berberi, βρέθηκε στην Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ κ. Ιωάννη Μπούγα.

 

Στις συναντήσεις τους οι Αλβανοί βουλευτές αναφέρθηκαν κυρίως στο θέμα της επίσπευσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Αλβανίας στην ΕΕ, ζητώντας την υποστήριξη της Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Η κ. Κεφάλα τόνισε ότι ” Τις χώρες μας τις ενώνουν πολλά και κυρίως η εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, με ιστορικές ρίζες και ένας μεγάλος αριθμός Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα, που αποτελούν τις καλύτερες βάσεις στη γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας.

Μιας συνεργασίας που πιστεύω θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο τις διμερείς μας σχέσεις ως χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, και οι δύο, στρατηγικοί εταίροι, με κοινές αξίες για την ειρήνη και την κοινή πρόοδο και ασφάλεια των πολύπαθων Βαλκανίων.

Όπως υποστηρίξαμε την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ το 2009, έτσι παραμένουμε ως Ελλάδα σταθερά και σθεναρά υπέρ και της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...