Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Η Μερόπη Τζούφη κατέθεσε τρεις επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στη Βουλή

Η Μερόπη Τζούφη κατέθεσε τρεις επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στη Βουλή

Τρεις επιστολές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κατέθεσε ως κοινοβουλευτικές αναφορές η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα με την εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου (4399/2016), ο οποίος προβλέπει ενισχύσεις έως 55% για τους κλάδους του τουρισμού, της μεταποίησης και της παροχής υπηρεσιών μέσω της «Γενικής Επιχειρηματικότητας» και της «Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών & Μικρών Επιχειρήσεων». Αν και έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτοι κύκλοι και βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρίτος, δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα ούτε για τις επιχειρήσεις της πρώτης φάσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισημαίνει πως παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για την ένταξη 165.000 επιχειρήσεων στο χρηματοδοτικό εργαλείο «Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ» και την πληρωμή των κεφαλαίων μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, μέχρι σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος υπολογισμού της οικονομικής ενίσχυσης, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν προχωρήσει σε έκδοση της απαραίτητης απόφασης.

Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή με τίτλο «Επίλυση προβλημάτων επιχειρήσεων λόγω ΠΟΕ», επισημαίνοντας πως όσοι επενδυτές έχουν ελεγχθεί από το Περιφερειακό Όργανο Ελέγχου (ΠΟΕ) δεν επιχορηγούνται λόγω αδυναμίας του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Την ίδια στιγμή, οι αποφάσεις ιδιωτικών ΠΟΕ ανεβαίνουν κανονικά με αποτέλεσμα οι επενδυτές που έχουν προχωρήσει σε δαπάνες για τον έλεγχό τους από τον ΠΟΕ της Περιφέρειας, αναγκάζονται να πληρώσουν εκ νέου, ώστε να ελεγχθούν και από ιδιωτικό ΠΟΕ.

Δείτε Επίσης

Ο διάλογος του δημοσιογράφου Δ.Τριανταφυλλίδη με το κοινό στην εκδήλωση ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Τριανταφυλλίδης  ήταν ο ομιλητής στην εκδήλωση που ...