Πέμπτη , 25 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / Η Μερόπη Τζούφη κατηγορεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού για εμπαιγμό δίχως όρια ως προς την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα

Η Μερόπη Τζούφη κατηγορεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού για εμπαιγμό δίχως όρια ως προς την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κ Μερόπη Τζούφη, δήλωσε τα εξής ύστερα από την απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε σχετική ερώτησή της στη Βουλή:

«Η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα, δεν τιμά το γιαννιώτικο αθλητισμό και την τοπική κοινωνία.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία της βουλευτού Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παρακάμπτει τα ουσιαστικά ερωτήματα και παραδέχεται ότι το σημαντικό αυτό έργο δεν έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Επιβεβαιώνει επίσης όσα καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπάρχει επικαιροποιημένη μελέτη για το έργο.

Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Αθλητισμός προσπαθεί εντέχνως να μετακυλήσει τις ευθύνες στο Δήμο Ιωαννιτών, αποκρύπτονταςτις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την ορθή σύνταξη της μελέτης και την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντί αυτού, η κυβέρνηση υποσχόταν τη μεταφορά του κλειστού γυμναστηρίου του Ελληνικού και την μετεγκατάστασή του στα Γιάννεναέναντι υπέρογκης δαπάνης. Όχι όμως για να εξυπηρετηθεί ο τοπικός αθλητισμός αλλά οι επενδυτές του Ελληνικού. Δεν είναι τυχαία η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη μετεγκατάσταση, καθώς δεν υπάρχει καμία οικονομοτεχνική μελέτη.

Η δημιουργία του νέου κλειστού γυμναστηρίου στα Ιωάννινα αποτελεί δίκαιο αίτημα των πολιτών και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για την ενίσχυση και αναβάθμιση του αθλητισμού. Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί δίχως αστερίσκους, καθυστερήσεις και μεταφορές παλαιών εγκαταστάσεων.»

Δείτε Επίσης

Συγχαρητήρια από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας,  εκφράζουν δημόσια τα θερμά ...