Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Τ.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Τ.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

Σε επίπεδο καύσωνα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και στο νομό μας από σήμερα και τις επόμενες μέρες. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων, θερμοπληξίας, καθώς πολλοί εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα οικοδόμοι, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, διανομείς, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κ.Κ.Ε

Δεν αρκεί η προτροπή να πίνουν πολλά νερά και να φορούν καπέλο, αλλά είναι ανάγκη να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αυτά να ελέγχονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρά τις διαχρονικές προσπάθειες των κυβερνήσεων να τους υποβαθμίσουν. Είναι ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους να απαιτήσουν την προστασία της υγείας τους ενάντια στις εργοδοτικές προτροπές για συνέχιση των εργασιών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ύπαρξη γιατρών εργασίας στους χώρους δουλειάς που θα κάνει την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και θα φροντίζει για την εφαρμογή των αντίστοιχων μέτρων από την εργοδοσία.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...