Κυριακή , 27 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΜΕΤΣΟΒΟ- Εργαστήρια φωτογραφίας, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

ΜΕΤΣΟΒΟ- Εργαστήρια φωτογραφίας, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ

Τον Αύγουστο η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο διοργανώνει δύο σεμινάρια-εργαστήρια με θέμα την φωτογραφία, με εισηγητή τον διακεκριμένο φωτογράφο και μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας κ. Κυριάκο Αζαδέλη.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου, ώρα 8 το βράδυ. Πρόκειται για μια διάλεξη για το έργο του σπουδαίου Ηπειρώτη φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, έργα του οποίου εκτίθενται στην Πινακοθήκη. Θα προβληθούν φωτογραφίες του από την εποχή του πολέμου και της αντίστασης μέχρι τη δεκαετία του 1970 στο Μέτσοβο και αλλού. Ο κ. Αζαδέλης θα αναδείξει το έργο του Μπαλάφα τόσο ως προς την ιστορική του αξία, όσο και για τη φωτογραφική του δύναμη και αισθητική του προσέγγιση, κατατάσσοντάς τον έτσι σε έναν από τους πρωτοπόρους και μεγαλύτερους Έλληνες φωτογράφους. Παράλληλα, στη συνάντηση αυτή, το κοινό θα επιχειρήσει να αναγνωρίσει τους ανθρώπους στις φωτογραφίες του Μπαλάφα καθώς και της ιστορίας που «κρύβουν».

Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου, ώρα 8 το βράδυ, με θέμα την «Ταξιδιωτική φωτογραφία». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει χρήσιμες πληροφορίες για την σωστή φωτογράφιση, μέσα από προβολές φωτογραφιών, υπό την καθοδήγηση του κ. Αζαδέλη. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρουσιάσουν –εάν το επιθυμούν- δικές τους φωτογραφίες και να λάβουν πρακτικές συμβουλές. Θα ακολουθήσει συζήτηση ενώ θα δοθούν συνοπτικές σημειώσεις της διάλεξης στους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν. Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Πινακοθήκης 26560-41210, καθημερινά 10.00 με 16.00, εκτός Τρίτης.

Δείτε Επίσης

Σοβαρός τραυματισμός 33χρόνου σε τροχαίο

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 33 χρόνος, εξετράπη της πορείας του στο δρόμο από Ιωάννινα προς Πέραμα ...