Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Μια ομάδα ΠΑΣ Γιάννινα και Ελπίδα στο βόλει γυναικών”

“Μια ομάδα ΠΑΣ Γιάννινα και Ελπίδα στο βόλει γυναικών”

Από: Άγγελος Μπάρκας-

Μία λαμπρή μέρα για το τοπικό αθλητισμό και το γιαννιώτικο γυναικείο βόλει επισημοποιήθηκε με την οριστική συνένωση του ΠΑΣ Γιάννινα και της Ελπίδας Ιωαννίνων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απορρόφησε την Ελπίδα και πλέον η νέα ομάδα θα προσπαθήσει να ακολουθήσει  μια πορεία προς τα πάνω με φυσικό στόχο την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

Ο πρόεδρος της ομάδας του ΠΑΣ, Γιώργος Μάστακας τόνισε: “Η σημερινή ημέρα είναι μια φανταστική ημέρα, η καλύτερη ημέρα και από το μπάσκετ γιατί κάναμε μια πολύ μεγάλη συγχώνευση με ένα σωματείο που εκπροσωπεί η κα Λαδά και η κα Μπράγια ως προπονήτρια. “Ενα σωματείο που είναι από τα πιο οργανωμένα στη περιοχή και έχει δουλέψει πολύ όλο αυτό το διάστημα, τη τελευταία τριετία και προσπαθούμε με τη ένωση, να βοηθήσουμε στα κομμάτια που υπολείπονται στο σωματείο, που είναι τα διοικητικά περισσότερο και να εισπράξουμε το αγωνιστικό κομμάτι που είναι πιο σημαντικό και το κομμάτι των ακαδημιών Θεωρώ ότι με την ένωση, το γυναικείο βόλει του ΠΑΣ Γιάννινα με τη συγχώνευση που έγινε, μαζί με τη Ελπίδα, θα ανοίξει νέου δρόμους και θα πάμε σε νέα μονοπάτια. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της γυναικείας ομάδας στο μπάσκετ κ στο γυναικείο βόλει να φτάσουμε στις υψηλές κατηγορίες. Σιγά σιγά θα πάμε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γυναικείο τμήμα ακόμα πιο ψηλά.” ενώ δε παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δικηγόρο, Χάρη Λαζάνη για την βοήθεια των νομικών θεμάτων

Η προπονήτρια της ομάδας, Μαρία Μπράγια ανέφερε: “Η σημερινή ημέρα αποτελεί συνέχεια. Γιατί η Ελπίδα πέντε χρόνια τώρα έδειξε πάρα πολλά πράγματα, έχει διαγράψει μια ολόκληρη ιστορία. Μικρή ή μεγάλη. Ήταν μια ομάδα ,η οποία έχει δουλέψει πολύ σκληρά και είμαι πολύ συγκινημένη γιατί μαζί με την πρόεδρο τη στήσαμε. Έχουμε δουλέψει πολύ όλοι οι προπονητές και τα παιδιά. Θεωρώ πως αυτή είναι μια εξέλιξη της Ελπίδας που μπαίνει στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι μια εξέλιξη για να μπορέσει να κάνει περισσότερα πράγματα απ ότι θα μπορούσε να κάνει ως Ελπίδα. Ευχαριστώ τον κο Μάστακα που αξιολόγησε τη δουλειά μας, υπάρχει αλληλοεκτίμηση και στο πρόσωπό του και στη δουλειά του στην ομάδα μπάσκετ. Ευχόμαστε να έχουμε ανάλογη πορεία. Το μόνο που έχω να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε με πολλή όρεξη. ”

Για τις υποδομές, είστε έτοιμοι; “Η Ελπίδα δούλευε με υψηλά στάνταρ για τον τοπικό αθλητισμό με μεγάλο αριθμό που θα προστεθούν σε αυτά του ΠΑΣ Γιάννινα. Έχουμε πολλή δουλειά. Να επενδύσουμε στις υποδομές μας.”

Η ανακοίνωση της Ελπίδας: “Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνάντησε την Ελπίδα”

Στην ιστορική στιγμή της απορρόφησης του σωματείου μας από τον ΠΑΣ Γιαννινα προχώρησε σήμερα η ομάδα μας.
Έπειτα από 5 χρόνια συνεχή και επιτυχημένης πορείας σε όλα τα επίπεδα, ακαδημιών, αναπτύξιακων πρωταθλήματων και γυναικών, η επόμενη μέρα μας βρίσκει στη μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ.
Η απορρόφηση αυτή είναι η εξέλιξη της Ελπίδας σε ένα οργανωμένο διοικητικά σύνολο.
Ευχαριστουμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν αυτά τα χρόνια. Τις οικογένειες των αθλητριών, τις αθλήτριες, τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν διοικητικά αλλά και τους χορηγούς που μας στήριξαν.
Εμπνευστής αυτής της συνένωσης είναι η προπονητρια μας, Μαρία Μπραγια, αλλά και το υπόλοιπο team όπου με την σκληρή δουλειά τους καθιερωσαν την Ελπίδα μας στον τοπικο αθλητισμο. Στην ένωση αυτή όλο το team θα υφίσταται σύσσωμοι.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΎΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΥΠΌΣΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΤΆΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΉ”

Παράλληλα, ο κος Μάστακας αναφέρθηκε και στο “επεισόδιο” με την απόφαση στη ΕΣΠΕΔΕ για το βόλει:  “Δε έχουμε κάποιο feedback. Το πιο σημαντικό είναι ότι από τους δικηγόρους που βάλαμε κ με όλα αυτά που είδαμε στη διαδικασία, έχει ακολουθηθεί από την ομοσπονδία αυτό που λέει η προκήρυξη της ομοσπονδίας. Όσο και να φαίνεται περίεργο ή παράξενο, η προκήρυξη της ομοσπονδίας ουσιαστικά δικαιώνει την απόφαση. Νομίζω δε την έπαιρνε και αλλιώς. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διέξοδο. Είναι δύσκολα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι. Είναι αλήθεια πώς ήμασταν πρώτοι, είναι αλήθεια ότι βγήκε ο δεύτερος με κλήρωση, οξύμωρα πράγματα, ελληνικά, από την άλλη είναι θέματα που έχουν να κάνουν και με τον κορωνοιο και ας  μη γελιόμαστε από τον ιο , ευνοηθήκαμε στο μπάσκετ (σ.σ ΠΑΣ Γιάννινα WBC), γιατί δεν κάναμε μπαράζ. Αλλά στο μπάσκετ αδικηθήκαμε. Οι συμπτώσεις της δύσκολης περιόδου. Αισιοδοξώ ότι και να γίνει, μπορεί να μην τα καταφέραμε φέτος, ή αν μας έρθει κάποια wild card σίγουρα θα τη δεχθούμε για οποιαδήποτε κατηγορία, είτε Α2 είτε ανώτερη αλλά και να μη τη δεχθούμε έχουμε το χρόνο και το διάστημα μπροστά μας και εξαιρετικές ακαδημίες για να μπορέσουμε μόνοι μας να είμαστε εκεί που δικαιούμαστε. Ένα χρόνο πριν, ένα χρόνο μετά δεν αλλάζει κάτι. ”

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...