Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για την κινητοποίηση στο ΠΓΝΙ

Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων για την κινητοποίηση στο ΠΓΝΙ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων απέστειλε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή κινητοποίηση στο ΠΓΝΙ:

«ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

     Εργαζόμενοι , γιατροί, νοσηλευτές ένωσαν τη φωνή και τις διεκδικήσεις τους για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Μαζικά, μαχητικά στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ανέδειξαν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στα γηροκομεία, στις δομές πρόνοιας, στα σχολεία και τους μεγάλου χώρους δουλειάς. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά το κάλεσμα του Εργατικού κέντρου Ιωαννίνων και τη σύσκεψη την προηγούμενης εβδομάδα με τα σωματεία του χώρου της υγείας και το φοιτητικό σύλλογο Ιατρικής. Υγειονομικοί, γιατροί, νοσηλευτές και συμβασιούχοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου, στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης για την υγεία συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, και με στους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απαίτησαν:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ και μαζικά δωρεάν τεστ.  Δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας.
  • Επίταξη των τεστ και νέοι μοριακοί αναλυτές στα Γιάννενα για να μη καθυστερεί η διάγνωση.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών.
  • Να μη γίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας, σύστημα μιας νόσου. Να ανακληθεί η απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80%. Τα χειρουργεία είναι θεραπεία, δε χωράνε αναβολές.
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να αντικατασταθούν οι γιατροί που μετακινήθηκαν από τα ΤΟΜΥ Ιωαννίνων, απ’το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Ιατρεία για να μη μείνει ο κόσμος ακάλυπτος.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των υγειονομικών για να μη χαθούν έστω αυτοί που είναι στη μάχη.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών, εξασφάλιση του εξοπλισμού που απαιτείται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μεταφοράς.
  • Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.

   Τώρα είναι ώρα μάχης και οργάνωσης της πάλης του λάου για την υγεία και τα δικαιώματα μας, συνεχίζουμε, προετοιμάζουμε, οργανώνουμε μαχητικά την πανεργατική- πανελλαδική  απεργία στις 26 Νοέμβρη απέναντι στο νέο αντεργατικό τερατούργημα.»

Δείτε Επίσης

Διεθνές συνέδριο για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του Αλή Πασά

Με ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα στα Γιάννενα και την Ήπειρο ...